Dolar 34,1644
%0.08
Euro 38,1847
%-0.16
Altın 2.909,120
%-0.83
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aydın'da öğrenci ulaşım zammı geri çekildi, eylemciler tatmin olmadı

Aydın'da öğrenci ulaşım zammı geri çekildi, eylemciler tatmin olmadı

Aydın’dan, Koçarlı ilçesi Çakmar mevkisindeki Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Ziraat Fakültesi'ne gitmek için öğrencilerin de kullandığı Cincin-Çakırbeyli minibüslerine yapılan zam geri alındı. Daha önce 2,75 lirayken 3 liraya yükseltilen...

  • Ege Postası
  • 26.09.2013 - 15:34
Aydın’dan, Koçarlı ilçesi Çakmar mevkisindeki Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Ziraat Fakültesi'ne gitmek için öğrencilerin de kullandığı Cincin-Çakırbeyli minibüslerine yapılan zam geri alındı. Daha önce 2,75 lirayken 3 liraya yükseltilen öğrenci bilet ücreti, öğrencilerin protestosu üzerine Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Faruk Durdu’nun yaptığı arabuluculuk sayesinde tekrar indirildi. Buna rağmen bazı öğrenciler, protesto eylemine devam etti. Fakülte girişinde basın açıklaması yapan bir grup, zammın geri çekilmesinin yeterli olmadığını, öğrenci bilet ücretinin daha da çok indirilmesi gerektiğini söyledi. Eylemciler adına açıklama yapan Uğur Aykaç, protestolarını Aydın’a kadar yürüyerek sürdüreceklerini söyledi. Ardından yaklaşık 15 kişi, pankart açarak Çakmar mevkisinden yürüyüşe geçti. Fakülte önündeki eylemde bulunan öğrencilerin çoğu ise yürüyüşe katılmadı.

Dört yıldır zam yapmadan öğrenci taşıdıklarını belirten Cincin-Çakırbeyli Minibüs Hattı Başkanı Maşallah Uslu ise öğrencilere her konuda yardımcı olduklarını, görüşme sonucunda zammı da geri çektiklerini söyledi. Uslu, "Öğrencilere diyecek bir şeyimiz yok ancak bizim de bakmamız gereken bir ailemiz var. Masraflarımız artmasına rağmen zam yapmıyorduk. Kişi başına 2,75 lira olan öğrenci taşıma ücretini 3 lira yaptık. Zammı öğrenciler istemedi. Fakülte dekanı ve öğrencilerle görüştük, zammı geri çektik. Bizim buradaki öğrencilerle bir sorunumuz yok. Yürüyüş eylemi yapanların çoğu, bizim fakültenin öğrencileri değil. Biz bu öğrencileri hiç görmedik, araçlarımızla da taşımadık. Bu fiyatın altında öğrencileri taşıyamayız. Aydın’dan Çakmar’a 24 kilometre mesafeli hattımızda yolcu taşıyan 20 araç var. Günde her aracımız iki sefer yapıyor. Gerçekten ihtiyaç sahibi öğrenci varsa bize müracaat etsin, onları ücretsiz de taşıya hazırız.” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.