Dolar 34,1881
%-0.1
Euro 37,5340
%0.16
Altın 2.890,560
%0.73
Bist-100 8.964,00
%-1.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aydın'da öğrenciler dersbaşı yaptı

Aydın'da öğrenciler dersbaşı yaptı

Aydın’da yeni ders yılıyla birlikte, 744 okulda toplam 10 bin 779 öğretmen ve 177 bin 635 öğrenci dersbaşı yaptı. Mustafa Kiriş Ortaokulu’nda düzenlenen törende öğrencilere seslenen Aydın Valisi Erol Ayyıldız, “En büyük düşmanınızın...

  • Ege Postası
  • 16.09.2013 - 13:33
Aydın’da yeni ders yılıyla birlikte, 744 okulda toplam 10 bin 779 öğretmen ve 177 bin 635 öğrenci dersbaşı yaptı. Mustafa Kiriş Ortaokulu’nda düzenlenen törende öğrencilere seslenen Aydın Valisi Erol Ayyıldız, “En büyük düşmanınızın tembellik ve cehalet, en büyük dostunuzun güzel ahlak, en güçlü silahınızın da bilgi olduğunu asla unutmayın. Sizlere sürekli okumayı ve düzenli olarak çalışmayı tavsiye ediyorum.” dedi.

Genç bir nüfusa sahip Türkiye'nin, bunu fırsat olarak görmesinin değişimin il basamağı olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ise geleceğin inşasının bugünün gençliğiyle olacağını söyledi. Bu potansiyel gücün, ancak dışa dönük ve sürdürülebilir bir eğitim planlamasıyla yönetilebileceğini kaydeden Töre, “Okul öncesinden başlayarak yüksek öğrenime kadar her bir dönemde, bireye ideal eğitim ortamları hazırlayıp kendini geliştirme fırsatı vermek gerekir. Bu anlamda eğitim camiası olarak nitelikli bir nesil için tüm birimlerimizle eğitimi dünya standartlarına ulaştırmanın gayreti içerisindeyiz. Sonuçlarını beş on yıl içerisinde alacağımız birçok yenilik, eğitim sürecinin parçasını oluşturdu. Aydın’da 51 ortaöğretim kurumumuzdaki bin 270 sınıfta akıllı tahta eğitimine geçildi. Eğitime yapılan yatırımlarla 854 dersliğin yüzde 75’i hazır hale getirildi. Ayrıca 17 bin 685 öğrenci, taşımalı eğitim görüyor. Ulusal ve evrensel değerlere saygı duyan, yaşadığı toprağın kültürünü özümsemiş, ülkesini seven, kendisini tanıyan, sadece tüketen değil, üreten nesilleri yetiştirme sorumluluğuyla yarınlar için emek veriyoruz.” şeklinde konuştu. Öğrenci velilerine de seslenen İl Milli Eğitim Müdürü, “Güven duygusu ve huzurlu ortam, çocuklarımızın başarısını artıracaktır. Onlara hayatta başarılı olmanın yollarını göstermeli, kendi ayakları üzerinde durmalarını öğretmeliyiz. Ülkemizin geleceği, geleceğimizin güvencesi sevgili çocuklarımızın ailesine hayırlı bir evlat, ülkesine ve milletine hizmet aşkıyla yanıp tutuşan bir birey olması için sizlerle elele vererek, birlik ver beraberlik içerisinde en iyisini yapmalıyız.” dedi.

Trafik kazasında hayatını kaybeden Okul Müdürü Mehmet Cumhur Candan'ın da anıldığı törene milletvekilleri Mehmet Erdem ve Semiha Öyüş, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, daire müdürleri, okul öğretmenleri, öğrenciler ve veliler katıldı. Protokol üyeleri, açılışın ardından sınıflara girerek öğrencilerle sohbet etti, ders kitaplarını inceledi. İlkokuldayken pencere kenarında oturduğunu belirten Vali Ayyıldız, yine pencere kenarındaki bir sıraya oturarak öğrencilerle konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.