Dolar 34,1881
%-0.1
Euro 37,5340
%0.16
Altın 2.890,560
%0.73
Bist-100 8.964,00
%-1.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hasta uyutulmadan beyin tümörü ameliyatı yapıldı

Hasta uyutulmadan beyin tümörü ameliyatı yapıldı

Uşak’ta yaşayan 50 yaşındaki Ayşe Altınkaya, beynindeki tümör sebebiyle ameliyat edildi. Opr. Dr. Murat Dağlı, anestezi uzmanı Dr. Yeliz Sağlık ve ekibi tarafından yapılan ameliyatta hasta uyutulmadı. Tümörün konuşma merkezini etkileme...

  • Ege Postası
  • 16.09.2013 - 13:26
Uşak’ta yaşayan 50 yaşındaki Ayşe Altınkaya, beynindeki tümör sebebiyle ameliyat edildi. Opr. Dr. Murat Dağlı, anestezi uzmanı Dr. Yeliz Sağlık ve ekibi tarafından yapılan ameliyatta hasta uyutulmadı. Tümörün konuşma merkezini etkileme ve vücudunda felç oluşturma riskine karşı uyanık tutulan Altınkaya, anestezi ekibiyle sohbet ederek ameliyat oldu.

Ameliyat hakkında bilgi veren Opr. Dr. Dağlı, “Hastamızın beyinnde, hareket sağlayan motor alanda bir kitle saptandı. Genel anestezi açısından riskleri vardı. Beynin hareket sağlayan yerinden kitleyi çıkarırken hastanın kol ve bacağının hareketlerine zarar verme ihtimalimiz vardı. Ameliyatın felç oluşturma riski vardı. Bu riski ortadan kaldırmak için uyanık anesteziyle ameliyatı yaptık.” dedi. Dr. Sağlık da, "Yaptığımız operasyonda farklı olan, sadece farklı anestezi tekniği kullanılmasıdır. Bu sayede hastayla operasyon esnasında çok rahat ilişki kurulabiliyor, elini kolunu kaldırabiliyor ve bizim o kitleyi alırken hasta için risk oluşması engellenmiş oluyor." diye konuştu. Ameliyat esnasında doktorlarının talimatlarını başarıyla uygulayan Ayşe Altınkaya ise, “Kendimi iyi hissediyorum. Bana, ‘Seni uyutmadan ameliyat yapacağız.’ dediklerinde önce şaşırdım. Biraz heyecanlandım ama doktorumuzun bu alanda çok başarılı olduğunu öğrenince sıkıntı duymadım. Tüm ekibe ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Uşak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Yalçın Atlı, Uşak Devlet Hastanesi'nde ilk defa yapılan bu son derece riskli ameliyattan dolayı hastane yöneticilerine ve ekibe teşekkür etti. Hastayı odasında ziyaret eden Genel Sekreter Atlı, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.