Dolar 34,1881
%-0.1
Euro 37,5340
%0.16
Altın 2.890,560
%0.73
Bist-100 8.964,00
%-1.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Görme engelli öğrencilerin okul heyecanı

Görme engelli öğrencilerin okul heyecanı

Bugün başlayan yeni eğitim yılında yaklaşık 17 milyon öğrenci ders başı yaptı. Gaziantep GAP Görme Engelliler İlkokulu öğrencileri de, eğitim yılının ilk gününde ders başı yaparak bu sevinci yaşıyor. Yeni eğitim öğretim yılı...

  • Ege Postası
  • 16.09.2013 - 13:08
Bugün başlayan yeni eğitim yılında yaklaşık 17 milyon öğrenci ders başı yaptı. Gaziantep GAP Görme Engelliler İlkokulu öğrencileri de, eğitim yılının ilk gününde ders başı yaparak bu sevinci yaşıyor.

Yeni eğitim öğretim yılı için ilk ders zili bugün çaldı. 17 milyon öğrencinin ders başı yaptığı yeni dönemde, Gaziantepli 130 görme engelli öğrenci de bu sevince ortak oldu. GAP Görme Engelliler İlkokulu öğrencileri, sabah saatlerinden itibaren aileleri ile okulun yolunu tuttu. Okul açıldığı için çok mutlu olduklarını dile getiren öğrenciler, tatilde yaptıklarını arkadaşları ile paylaştı. En az çocukları kadar heyecanlı oldukları gözlenen aileler ise kendileri için zor bir durum olsa da onlarla birlikte kendilerinin de yeni şeyler öğrendiklerini ifade etti.

Yaz tatilini ailesine yardım ederek ve ders çalışarak geçirdiğini dile getiren 8. sınıf öğrencisi Melike Gözde Göbelek, okulların açılması ile stresin de başladığını söyledi. Yeni sınav sistemi hakkında çekincelerinin olduğuna değinen Göbelek, "Yaz tatilinde pek bir şey yapmadım, sadece babamın bakkalı vardı ona yardımcı olmaya çalıştım. Bilgisayarla oynadım, ders çalıştım. Okullar açıldı stres başladı. 8'inci sınıfız, yeni bir sınav sistemi, nasıl olacak bilmiyorum." dedi.

Büyünce öğretmen olmak istediğini belirten Ensar Polat isimli öğrenci de "Okulumun ilk günü, kendimi çok iyi hissediyorum, seviniyorum. Derslerimi yapmak istiyorum. Arkadaşlarımla okulumda oynamak istiyorum. Öğretmenlerim ve arkadaşlarımla zaman geçirmek istiyorum. Büyüyünce öğretmen olmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

YARIM ASIRDIR HİZMET VEREN OKUL

Yaklaşık yarım asırdan beridir eğitim vermekte olduklarını belirten GAP Görme Engelliler İlkokulu Müdürü Cengiz Temiz, okulda 130 öğrencinin olduğunu ve civar illerden gelen öğrencilere de sahip olduklarının bilgisini verdi. Okul Müdürü Temiz, "Okulumuz 1950 yılında açılmış olup, yaklaşık yarım asırdır eğitim öğretim vermektedir. Okulumuzda 130 öğrenci mevcudumuz bulunmaktadır. Bunlardan 22 tanesi yatılı pansiyonlu öğrencilerimiz. Diğer bölgelerden de okulumuza öğrenciler gelmektedir. Hatay'dan, Kilis'ten, Şanlıurfa'dan ve Kahramanmaraş'tan okulumuza gelen öğrenciler bulunmaktadır. 3 aylık bir tatil sürecinden sonra öğrencilerimizle buluşmak bizlere ayrı bir heyecan ve coşku katmıştır." dedi.

Sosyal etkinliklerde faaliyetler düzenleyip, çocukların özgüvenlerini geliştirmek istediklerini dile getiren Temiz, çocukların hayata daha iyi tutunmaları için bir takım projeler içerisinde olacaklarını ifade etti. Okulun bütün hazırlıklarının tamam olduğunu açıklayan Temiz, öğrencilerin okula gelip yeni eğitim öğretim yılına iyi bir şekilde başlamalarını arzu ettiklerini sözlerine ekledi.

Öğrencilerine yeniden kavuştukları için mutlu olduğunu söyleyen Özel Eğitim Sınıf Öğretmeni Ömer Bozkurt, normal okullardaki müfredatın aynısını uyguladıklarını ve buradan mezun olan öğrencilerin normal bir birey gibi hayatlarına devam etmelerine katkıda bulunduklarını kaydetti.

"BİZ DE ÇOCUKLARIMIZLA BİRLİKTE ÖĞRENİYORUZ"

GAP Görme Engelliler İlkokulu Aile Birliği Zerrin Polat, kendi oğlunun da 3'üncü sınıfta olduğunu, öğrenciler gibi kendilerinin de oldukça heyecanlı olduğunu ifade etti. Bütün çocuklarının iyi yerlere gelip güzel şeyler yapmasını istediğini belirten Polat, "Engelli çocuk annesi olarak bu gerçekten çok zor bir durum. Çocuklara bir şeyler öğretmek, bütün zamanımızı onlara ayırıyoruz. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Çocuklarımızı gelip görsünler, çocuklarımızın ne kadar başarılı olduklarını, öğretmenlerimizi görsünler. Çok farklı bir ortam. Çocuklarla birlikte bizde çok farklı şeyler öğreniyoruz. Onların hayatlarına girerek, onların hayata bakış açılarını, yaşadıklarını öğreniyoruz. Bir anne olarak çok zor şeyler ama çok da güzel. Çocuklarımız için her şeyin en güzelini istiyoruz." açıklamalarına yer verdi.

Çok heyecanlı oldukları gözlenen öğrenciler, hasret giderdikten sonra müzik atölyesine koşarak, müzik ziyafeti verdi.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.