Dolar 34,0356
%0.17
Euro 37,6261
%-0.12
Altın 2.732,390
%0.15
Bist-100 9.717,00
%-0.55

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Azerbaycan'da Gül Bayramı ve Aliyev'in doğum günü kutlanıyor

Azerbaycan'da Gül Bayramı ve Aliyev'in doğum günü kutlanıyor

Azerbaycan'da ülkenin milli lideri merhum Haydar Aliyev'in 90. doğum yıl dönümü ve Gül Bayramı kutlanıyor. Etkinlikler kapsamında başkent Bakü'deki Haydar Aliyev Sarayı'nın önünde bulunan park dünyanın çeşitli ülkelerinden getirilen...

  • Ege Postası
  • 10.05.2013 - 14:51
Azerbaycan'da ülkenin milli lideri merhum Haydar Aliyev'in 90. doğum yıl dönümü ve Gül Bayramı kutlanıyor.

Etkinlikler kapsamında başkent Bakü'deki Haydar Aliyev Sarayı'nın önünde bulunan park dünyanın çeşitli ülkelerinden getirilen çiçeklerle süslendi. Bayram dolayısıyla rengarenk çiçeklerle donatılan parkalar, günün erken saatlerinden itibaren vatandaşların akınına uğradı. Park alanında bulunan çiçek takları içerisinden geçen vatandaşlar izdihama sebep oldu. Bayramın konseptine uygun olarak çiçeklerle süslenmiş elbiseler giyen çocuklar, renkli manzaralar oluşturdu. Haydar Aliyev'in çiçeklerden yapılan dev boyutlardaki posteri izleyenleri hayran bıraktı.

Bayram alanında basına açıklamalarda bulunan Bakü Valisi Hacıbala Abutalıbov, Gül Bayramı'nı 2001 yılından itibaren yapmaya başladıklarını ve her yıl biraz daha geliştirdiklerini söyledi. Abutalıbov bu yıl yapılan etkinlikler çerçevesinde çiçeklerle yaptıkları dev boyutlardaki Haydar Aliyev portresinin bayrama ayrı bir renk kattığını bildirdi. Kutlamalar çerçevesinde akşam yerli sanatçıların katılımıyla konser ve havai fişek gösterileri düzenlenecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.