Dolar 34,2740
%0.09
Euro 37,6596
%0.16
Altın 2.918,470
%0.3
Bist-100 9.045,00
%0.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aziziye Belediye Başkanı Cengiz, işadamlarını yatırıma davet etti

Aziziye Belediye Başkanı Cengiz, işadamlarını yatırıma davet etti

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Erzurum Girişimci İşadamları Derneği'ni (ERGİAD) ziyaretinde işadamlarını ilçelerinde yatırım yapmaya davet etti. Aziziye Belediye Başkanı Cengiz, ERGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özdemir'i...

  • Ege Postası
  • 16.04.2013 - 16:22
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Erzurum Girişimci İşadamları Derneği'ni (ERGİAD) ziyaretinde işadamlarını ilçelerinde yatırım yapmaya davet etti.

Aziziye Belediye Başkanı Cengiz, ERGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özdemir'i ziyaret etti. Cengiz, yatırımcı ve işadamlarına Aziziye'de yatırım çağrısında bulundu. Erzurum'un en güzel yaşam merkezlerinden Aziziye'nin altyapını tamamlamış olduğunu ifade eden Cengiz, "İlçemiz yatırımcılar için çok cazip imkanlara sahip. İşadamlarını ilçemizde yatırım yapmaya davet ediyoruz." dedi.

Fatih Cengiz, belediye olarak ilçelerinin kalite ve standardının her geçen gün yükseldiği de dile getirdi. Cengiz, ilçelerinde hızlı bir inşaatlaşmanın yaşandığını ve bunun ise sosyoekonomik gelişme adına önemli olduğuna dikkat çekerek, "İnşaat sezonu başlar başlamaz ruhsat patlaması yaşadık. Erzurum’un en güzel yaşam merkezlerinden biri haline gelen ilçemizde insanlar konut yapmak ve Aziziye’de yaşamak için adeta akın ediyor. Bu da bizim doğru yolda olduğumuzu ve yaptığımız hizmetlerin karşılığını aldığımızı gösteriyor.” diye konuştu.

Kentsel dönüşüm açısından da Aziziye’nin örnek bir ilçe olduğunu hatırlatan Başkan Cengiz, 4 yılda 450 bin metrekare alanda kamulaştırma çalışması yapıldığını ve Yeşil Mahalle ile birlikte 530 bin metrekare alanda kentsel dönüşüm gerçekleşeceğinin altını çizdi. Gezköy’de 300 dönüm alanın kamulaştırıldığını, Ilıca Eski Mahalle birinci etapta 320 konutun teslim edildiğini ve 90 dönümlük ikinci etapta da yüzde 85 muvafakat alındığını, enkaz kaldırma çalışmalarının da devam ettiğine işaret eden Başkan Cengiz, “Yeşil Mahalle’de de tapu devirlerine başladık. Geride bıraktığımız dört yılda 50 milyon lira nakit para kamulaştırma bedeli olarak ilçemiz ekonomisine kazandırdık. Nüfusumuza göre bu çok önemli bir rakam.” ifadelerini kullandı.

ERGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir, Başkan Cengiz’e ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, ilçedeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve başarılı çalışmaları takdirle karşıladıklarını kaydetti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.