Dolar 34,1397
%0.01
Euro 37,9621
%0.12
Altın 2.892,140
%0.23
Bist-100 9.888,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
BDP Kadın Meclisi yönetimi belirlendi

BDP Kadın Meclisi yönetimi belirlendi

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Kadın Meclisi yönetimi, 28 Nisan 2013 tarihinde Ankara'da yapılan 2. Olağan Kurultayı'nın ardından belirlendi. BDP'den yapılan açıklamada, 21. yüzyılın halkların ve kadınların özgürlük yüzyılı olacağı...

  • Ege Postası
  • 06.05.2013 - 10:08
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Kadın Meclisi yönetimi, 28 Nisan 2013 tarihinde Ankara'da yapılan 2. Olağan Kurultayı'nın ardından belirlendi.

BDP'den yapılan açıklamada, 21. yüzyılın halkların ve kadınların özgürlük yüzyılı olacağı bildirildi. Kürt kadınları olarak toplumsal mücadelede öncülük misyonlarını her dönemde ve her koşulda yerine getirmek için yıllardır mücadele ettiklerini ve etmeye de devam edeceklerinin dile getirildiği açıklamada, "Kadın meclisimizin 2. konferansında almış olduğu eşit temsiliyet kararı kurultayımızda kongre kararına dönüştürülmüştür. Eşit temsiliyet salt yüzde 50'lik kota değildir. Bu kararımız kotayı da aşan bir dahiliyet kararıdır. Biz kadın hareketi olarak ideolojik bakış açımız gereği liberal demokrasinin temsili dahiliyetini değil, radikal demokrasinin etkin dahiliyetini esas alıyoruz. Şu ana kadar uygulanan kota kararlarımız da temsili değil, etkili olmuştur." denildi.

Mayıs ayı içerisinde Van, Diyarbakır, Adana, Mersin, İzmir, İstanbul ve Şırnak illerindeki meclislerin daha güçlü bir örgütlenme ile meclislerini düzenleyeceklerinin kaydedildiği açıklamada, yine mayıs ayı içerisinde örgütlenip düzenlenmesi hedeflenen iller arasında Hakkari, Siirt, Antalya, Aydın, Muş, Şanlıurfa, Mardin ve Gaziantep illeri bulunduğu ifade edildi.

Açıklamada, "Bilindiği üzere 8 Mayıs'ta geri çekilme başlayacaktır. Bileşeni olduğumuz Demokratik Özgür Kadın Hareketi'nin Nisan ayı içerisinde yapmış olduğu ara dönem toplantısında, 'Geri çekilme sürecine kadın gözlemci heyetleri ve kadın örgütlerinin eşlik etmesi' kararı kapsamında kimi illerimizde somut planlamalara gidilecektir. Bu planlama 9 Mayıs'ta kamuoyuna açıklanacaktır. Yine Merkezi Kadın Meclisi olarak Haziran ayı içerisinde 'Demokratik Siyaset ve Kadın' ve 'Demokratik Anayasa ve Kadın' konulu iki çalışma yapılacaktır." denildi.

Merkezi Kadın Meclisi yönetimine seçilenler ise şunlar:

1- Pelin Yılmaz
2- Naile Bali
3- Ayşe Yıldız
4- Necla Nergiz
5- Hamide Yüksel
6- Miyeser Çelik
7- Sakine Kayran
8- Cihan Ekin
9- Aysel Ceylan
10- Naile Coşkun
11- Müslime Kalkan
12- Hülya Taşar
13- Hatice Güngör
14- Emine İnan
15- Suzan Kılıç
16- Rahşan Engin
17- Kıymet Ilgaz
18- Aynur Aşan
19- Leyla Erdem
20- Zeynep Üren
21- Şemsi Akın
22- Hande Kaya
23- Emine Özmen
24- Şahcan Tüner
25- Altun Yaray.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.