Dolar 34,1397
%0.01
Euro 37,9621
%0.12
Altın 2.892,140
%0.23
Bist-100 9.888,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tanrıkulu Akçakale’de şehit düşen polis memurunu TBMM gündemine taşıdı

Tanrıkulu Akçakale’de şehit düşen polis memurunu TBMM gündemine taşıdı

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, Şanlıurfa’nın Akçakale sınır kapısında Suriye’den gelenler tarafından açılan ateş sonucu şehit düşen polis memurumuz hakkında hem İçişleri Bakanı, hem de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’na TBMM’de yazılı soru önergesi verdi.

  • Ege Postası
  • 06.05.2013 - 11:00
ANKARA - Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, Şanlıurfa’nın Akçakale sınır kapısında Suriye’den gelenler tarafından açılan ateş sonucu şehit düşen polis memurumuz hakkında hem İçişleri Bakanı, hem de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’na TBMM’de yazılı soru önergesi verdi.

Konu hakkında açıklama yapan Tanrıkulu; “Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa Akçakale sınır kapısında Suriye’den gelenlerin çıkarmış olduğu olaylarda 1 polis memurumuz şehit olurken, 2’si polis memuru, 5 asker ve 4 vatandaşımız da yaralanmıştır. Burada yaşanan talihsiz olayın sorumluları hakkında ne gibi işlemler yapıldığı ise tam bir muammadır.

Adına açılım süreci denen, bölünme sürecine gönül vermiş, bel bağlamış ve devletin tüm imkanlarını seferber etmiş olanlar, sıra şehit ve gazilerimizin haklarını tam olarak alabilmelerine geldiğinde sus pus olmaktadırlar. Bu yüzden açılım sürecine göstermiş oldukları hassasiyet ve aşırı ilgiyi, şehitlerimiz ve gazilerimiz ile yakınları için de beklemekteyiz.

Çünkü halen Afyonkarahisar’da meydana gelen patlamadaki şehitlerimizin, şehit sayılmaması ayıbı bu iktidarın üzerindedir. O dönem; Başbakan’ın konuyla ilgili ‘hiçbir şehit ailesinin mağdur olmasına izin vermeyeceklerini’ dile getirmesinin üzerinden aylar geçmesine rağmen, halen bu ayıp hafızalarda yerini korumaktadır.

Akçakale’de şehit olan polis memurumuz, merhum Ferhat Avcı da tıpkı Afyonkarahisar’daki şehitlerimize karşı gösterilen ayıpla karşı karşıya kalacak, mevcut yasalara göre şehit sayılmayarak, geride kalan yakınları birçok haktan ya eksik yararlanacak, ya da mahrum kalacaktır.

Bugüne kadar, bu alanda yaptığımız ısrarlı çalışmalar sonucunda köşeye sıkışan AKP; şehit ve gazi ile yakınlarının, zaten almış oldukları bazı hakları, yeni uygulamaya giriyor gibi göstermiş, millî bütünlüğümüz ve varlığımız için hayatı pahasına mücadele edenler ile yakınlarının mağduriyetine göz yummaya devam etmektedir.
Şehit ve gazi ile yakınlarının tüm ekonomik ve sosyal haklarını yeniden düzenleyen ve birçok yeni haklarla genişleten kanun teklifimizi TBMM’ye sunmamıza rağmen, bu kanun teklifimiz TBMM’de Komisyonlarda AKP tarafından bekletilmektedir. Vermiş olduğu sözleri yerine getirmeyen iktidardan ümidini kesen şehit ve gazilerimiz ile yakınlarının çıkmasını büyük ümitle beklediği, kanun teklifimizin biran önce yasalaşmasıdır.

Bu yüzden iktidar ya kanun teklifimizi üzerindeki direnmesini kaldırmalı, ya da bizim kanun teklifimizin aynısını kanunun tasarısı olarak TBMM’ye sunmalıdır.

Şehit ve gazilerimiz ile yakınlarının daha fazla adaletsizliğe uğramaması, hak kayıpları yaşamaması ve büyük bir devletin onlar için yapması gerekenlerin biran önce yapılması için, iktidarı bu konuda takip etmeye devam edeceğiz, taa ki şehit ve gazi ile yakınlarımız haklarına kavuşana kadar.” diyerek, iktidarın akil insan diye tanımlanan varlıklara göstermiş olduğu aşırı ilginin bir kısmını da vatan için canını, uzvunu kaybedenlere ve yakınlarına göstermesini istemiştir.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.