Dolar 34,1565
%0.06
Euro 37,9693
%0.14
Altın 2.886,910
%0.05
Bist-100 9.888,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ankara'da Gürsel Erol sürprizi

Ankara'da Gürsel Erol sürprizi

Kemal Kılıçdaroğlu'na yakınlığıyla bilinen Gürsel Erol'un ismi hangi makam için geçiyor'

  • Ege Postası
  • 05.05.2013 - 20:20

ANKARA / CHP Ankara İl Başkanlığı'nda başlayan krize neşter vurma hazırlığı... CHP Ankara İl Yönetim Kurulu üyelerinin bir bölümü Gürsel Erol'la görüştü. Erol'a Ankara İl Başkanlığı teklif edildi.

 CHP Ankara İl Başkanlığı'nda geride bıraktığımız günlerde başlayan kriz sürüyor. Yönetim Kurulu üyesi 18 kişinin ''başkan yardımcılığı'' görevinden istifa etmesinin adından başlayan gerilim çözülemeyince yeni arayışlar başladı. Başkan yardımcılığı görevlerinden istifa eden 18 isim, Ankara İl Başkanı Zeki Alçın'ın görevi bırakmasını talep etti. Alçın ise "Görev yerlerinizi değiştireyim, yolumuza devam edelim'' yanıtını verdi.

 Zeki Alçın'ın görevi sırasında başarılı bir performans sergileyemediğini düşünen 18 kişi, dün bir araya geldi. CHP Ankara İl Yönetim Kurulu üyesi olan 18 kişi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yakınlığıyla bilinen Gürsel Erol'la görüştü.

 Görevlerinden istifa eden 18 kişinin temsilcileri, "Ankara İl Başkanlığı koltuğu fiilen boşaldı. Bu kurul artık Zeki Alçın'la çalışamaz'' dedi. 18 kişinin temsilcileri, "Siz Ankara İl Başkanı olduğunuz taktirde, yerel seçime daha güçlü gireriz'' dedi.

 Gürsel Erol'un ise ''Ankara İl Başkanlığı'' teklifine sıcak bakmadığı ve "Benim için partili olmak yeterli'' yanıtını verdiği öğrenildi. Erol'un aynı görüşmede, "Kemal Bey'le siyaset yapmak için illa bir koltukta oturmama gerek yok'' dediği de belirtildi.

 Buna rağmen, görüşme sonrası değerlendirme yapan 18 kişinin temsilcilerinin konuyu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na taşıyacakları belirtildi. Görevlerinden istifa eden 18 yöneticinin, önümüzdeki günlerde Kılıçdaroğlu ile görüşerek, "Ankara İl Başkanlığı'na Gürsel Erol'u atayın'' talebinde bulunacakları belirtildi. Kılıçdaroğlu'nun öneriye sıcak bakması halinde, Erol'un bu göreve atanacağı ve Ankara'nın yeni bir sürece gireceği belirtildi.(Gerçekgundem)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.