Dolar 34,1503
%0.04
Euro 38,0766
%0.43
Altın 2.886,200
%0.03
Bist-100 9.989,00
%1.03

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu: Son yurtsever ölmedikçe TC’yi tabelalardan kimse silemez

Kılıçdaroğlu: Son yurtsever ölmedikçe TC’yi tabelalardan kimse silemez

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TC ibaresinin tabelalardan kaldırılmaya çalışıldığını iddia ederek, "Son yurtsever öldürülmedikçe, son yurt susturulmadıkça hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti’nin tabelalardan silemez, kaldıramaz....

  • Ege Postası
  • 05.05.2013 - 13:39
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TC ibaresinin tabelalardan kaldırılmaya çalışıldığını iddia ederek, "Son yurtsever öldürülmedikçe, son yurt susturulmadıkça hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti’nin tabelalardan silemez, kaldıramaz. Çünkü o Türkiye Cumhuriyeti bizim yüreklerimize kazınmış bir mühürdür." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya’da Yörükler Derneği tarafından düzenlenen 20. Yörük-Türkmen Şöleni’ne katıldı. Yörük poşusu bağlayan Kılıçdaroğlu bir süre kıl çadırda oturdu. Konuşmasının başında günlük siyasete değinmeyeceğini söyleyen CHP Genel Başkanı, Çözüm Süreci, yeni anayasa, Akil İnsanlar konularında konuştu. Ülkenin ve devletin gerçek sahibinin Yörükler olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Son günlerde yapılanları sizin vicdanınız kabul ediyor m? O yapılanlara destek veriyor musunuz'" diye sorduktan sonra şöyle devam etti: "Türkiye Cumhuriyeti’ni tabelalardan silmeye çalıştılar. Hangi vatan evladı bunu kabul edebili? Türkiye Cumhuriyeti’ni tabelalardan silmeye kim cüret edebili? Son yurtsever öldürülmedikçe, son yurt susturulmadıkça hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti’nin tabelalardan silemez, kaldıramaz. Çünkü o Türkiye Cumhuriyeti bizim yüreklerimize kazınmış bir mühürdür. Onu kimse söküp olamaz."

"HİÇ BİR ZAMAN BU ÜLKEDE BAŞKAN OLAMAYACAKSIN"

Daha demokratik, özgür, sivil bir anayasa yapmak için masaya oturduklarını ancak görüşmelerin ortasında AK Parti tarafından gündeme ‘başkanlık’ konusunun getirildiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Her yurttaşımız düşüncesini özgürce dile getirsin. Birbirimizi kaynaştıran bir anayasamız olsun, elbette istiyoruz. Masaya oturduk, konuşuyoruz tam işin yarısında başkanlık sistemini getirdiler. Neymiş, birileri başkan olacakmış. Buradan, Yörük ovasından sesleniyorum Recep Tayyip Erdoğan hiçbir zaman sen bu ülkede başkan olamayacaksın. Bunu öğrendiler, baktılar ki CHP engel oluyor, demokrasiyi, özgürlüğü, kadın erkek eşitliğini, insanların düşüncelerini özgürce dile getirmesini istiyor, özgür örgütlü toplumdan yana, baktılar geçmiyor nefesi, soluğu İmralı’da aldılar. Oradan destek istiyorlar şimdi, başkanlık için. Neresi olursa, kim olursa olsun, kimden güç alırsan al, bu ülkenin yurt severleri, Yörükleri asla ve asla Türkiye’nin parçalanmasına izin vermeyeceklerdir." diye konuştu.

Türkiye’nin birliği ve bütünlüğünü pazarlık konusu yapmanın mümkün olmadığını kaydeden ifade eden Kılıçdaroğlu, "Yapan şerefsizdir, alçaktır diyorum. Aynı şeyi söylüyorum. Vatandaşı bir tarafa bırakıp terör örgütüyle pazarlık yapan alçaktır ve şerefsizdir. Pazarlık yapmıyorum diyeceksin, öbür taraftan kapı arasından pazarlık yapacaksın. Hepimiz biliyoruz. Ben söyledim yalancıdan başbakan olmaz. Başbakan halkına doğruları söyler." dedi. CHP lideri akil adamların ise vatandaşı ikna edilmesi için görevlendirildiğini iddia ederek, "Eğer sen milletin önüne çıkacaksan bırak akil adamları. Çık, millete ne pazarlıklar yaptığını anlat." dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİ GÖRÜŞMELERİ

"Kan ve göz yaşıyla kurulan cumhuriyet pazarlık masalarında söz konusu olamaz. Bunu şiddetle reddedeceğiz." diyen Kemal Kılıçdaroğlu, "Masaya oturmuş pazarlık yapıyor. Masanın bir ucunda oturan kişi Recep Tayyip Erdoğan, diğer ucunda oturan Abdullah Öcalan. Bunu herkesin bilmesini isterim." ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, anayasa görüşmeleri içinse “Hiç kimsenin gücü Türk milleti kavramını anayasadan çıkarmaya yetmez ve yetmeyecektir.” ifadesini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.