Dolar 34,1521
%0.05
Euro 37,9814
%0.17
Altın 2.887,000
%0.06
Bist-100 9.888,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan'dan Baniyas katliamına tepki: Ey Esad, vallahi bunun hesabını vereceksin

Erdoğan'dan Baniyas katliamına tepki: Ey Esad, vallahi bunun hesabını vereceksin

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'nin Baniyas kentinde 250'den fazla sivilin hayatını kaybettiği katliama tepkisini, "Ey Beşşar Esad, vallahi bunun hesabını vereceksin." ifadeleriyle gösterdi. Kızılcahamam'daki kapanış konuşmasında...

  • Ege Postası
  • 05.05.2013 - 17:37
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'nin Baniyas kentinde 250'den fazla sivilin hayatını kaybettiği katliama tepkisini, "Ey Beşşar Esad, vallahi bunun hesabını vereceksin." ifadeleriyle gösterdi.

Kızılcahamam'daki kapanış konuşmasında katliama değinen Erdoğan, Esed'e "Başkalarına göstermediğin cesareti ağzında emzik olan kundaktaki bebeğe göstermenin bedelini çok ama çok ağır ödeyeceksin. O çocukların arşı inleten figanı inşallah Rabbimin Muntakim sıfatı mucibince, Kahhar sıfatı mucibince senin üzerine kutlu bir intikam olarak inecektir." dedi.

Partisinin Kızılcahamam'da gerçekleştirdiği 20. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın kapanış konuşmasında Başbakan Erdoğan, AK Partililere "Siz sadece Iğdır'ın, Hakkari’nin Van’ın Sinop’un Diyarbakır’ın İstanbul’un sorumluğunu taşımıyorsunuz. Bakü'nün Lefkoşe'nin Kabil’in Saraybosna'nın sorumluluğunu üzerinizde taşıyorsunuz. Bizim üzerimizde Bağdat’ın Erbil’in Gazze’nin Kudüs'ün Şam'ın Hama'nın Halep'in Humus’un sorumluğu var. Bizim üzerimizde işte dün bir gece içinde küçücük bir şehirde alçakça hunharca katledilen, boğazları kesilerek katledilen, çoğu çocuk ve kadın olan 250’den fazla Suriyeli mazlumun sorumluluğu var." dedi.

"BİZİ İLGİLENDİREN 'ANCAK İNANANLAR KARDEŞTİR' ÖLÇÜSÜDÜR"

"Şimdi ben buradan teşkilatıma özellikle sesleniyorum. Suriye’de yok olan her bir can bilesiniz ki bizim canımızdır. Bunu böyle görmedikçe kendimizden şüphe edelim." diye ekleyen Erdoğan, bunu söylemesinin ne anlama geldiğini AK Partiye gönül verenlerin özellikle bilmesi gerektiğini kaydetti. Erdoğan, "Şu şöyle diyor bu böyle diyor bunların hiçbiri bizi ilgilendirmez. Bizi ilgilendiren 'ancak inananlar kardeştir' ölçüsüdür. Biz buna bakarız. Önümüzde çok net iki seçenek var. Ya bütün dünyaya sırtımızı döneceğiz ya bütün bu mazlumlara yüz çevireceğiz hiçbir şey olmamış gibi davranacağız. Ya da tarihin, ecdadın, medeniyetin, milletin bize yüklediği sorumluluğa sahip çıkarak mazlumların feryadını duyacak yeter artık diye haykıracağız." şeklinde konuştu.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz başka devletlere milletlere benzemeyiz. Biz dengeler adına, konjonktür adına, çıkarlar adına susacak bir millet bir devlet değiliz. Biz İstanbul’da cihan padişahı Fatih Sultan Mehmet’in huzuruna vardığımızda alnımız ak varmak istiyoruz. Biz cihan padişahı Kanuni’nin manevi huzuruna vardığımızda başımız dik çıkmak istiyoruz. Biz ruzi mahşerde kitap önümüze konulduğunda hesabımızı yüreklice vermek istiyoruz. Banyas’ta çocukların feryadı arşı inletirken susan dilsiz şeytanlardan olmayacağız. Ey Beşşar Esad! Vallahi bunun hesabını vereceksin. Başkalarına göstermediğin cesareti ağzında emzik olan kundaktaki bebeğe göstermenin bedelini çok ama çok ağır ödeyeceksin. O çocukların arşı inleten figanı inşallah Rabbimin Muntakim sıfatı mucibince, Kahhar sıfatı mucibince senin üzerine kutlu bir intikam olarak inecektir. Allah izin verirse bu caninin bu katilin dünyada hesaba çekildiğini görecek ve bundan dolayı da hamd edeceğiz. Yaşananlar tahammül sınırlarını zorlar bir hale gelmiştir. Uluslararası camia Suriye konusunda hala beklenen adımları atmamıştır. Suriye’de bugüne kadar hayatını kaybedenler 100 bine doğru yaklaşıyor. Bütün bu masumlarım vebali bu gayri meşru rejime destek verenlerinde üzerindedir."

"CHP, BUYURSUN BANİYAS’TAKİ KATLİAMI AÇIKLASIN"

Kendisini Müslüman olarak nitelendiren hiç kimse, hiçbir devletin böyle bir vahşetin arkasında duramayacağını ifade eden Erdoğan, "Buradan şunu da hatırlatmak istiyorum. Suriye’de Şam’da bu cani ile bu katil ile fotoğraf çektiren CHP buyursun Baniyas’taki katliamı açıklasın. Ey CHP işte siz busunuz. Geçmişte de buydunuz şimdi de busunuz. Sizin yol arkadaşlarınız bunlar. Sizin aynı fotoğraf karesinde poz verdiğiniz yoldaşlarınız bunlar. Gurur duyup duymadığınızı gerçekten merak ediyor sizi de milletime havale ediyorum." diye ekledi.

Baniyas’ta hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına, Baniyas halkına ve tüm Suriyeli kardeşlerine de sabır ve başsağlığı dileyen Erdoğan, "Meta nasrallah, 'Allah’ın yardımı ne zaman' diye soran Suriyeli kardeşlerime bir kere daha sesleniyorum. Bela inne nasrallahi kariben, hiç kuşkusuz Allah’ın yardımı yakındır." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın Suriye hakkındaki sözleri uzun süre alkışlandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.