Dolar 34,1565
%0.06
Euro 37,9693
%0.14
Altın 2.886,910
%0.05
Bist-100 9.888,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kışanak: Öcalan serbest bırakılmalı

Kışanak: Öcalan serbest bırakılmalı

BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak, barış sürecinde gelinen noktayı değerlendirdi. "Kürt halkı barışa hazırdır." diyen Kışanak, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın da süreç içerisinde serbest bırakılmasını istedi.BDP Genel...

  • Ege Postası
  • 05.05.2013 - 21:53
BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak, barış sürecinde gelinen noktayı değerlendirdi. "Kürt halkı barışa hazırdır." diyen Kışanak, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın da süreç içerisinde serbest bırakılmasını istedi.

BDP Genel Başkan Yardımcısı, Diyarbakır Milletvekili Gültan Kışanak, Hatay’ın Erzin ilçesinde partililere hitap etti. Bahçelievler Mahallesi'nde miting havasında geçen ve yaklaşık bin kişinin katıldığı açık hava toplantısında Kışanak, barış sürecine ilişkin önemli açıklamalar yaptı. BDP'lilerin arasında CHP İlçe Başkanı Ali Sarar'ın da konuşmayı dinlemesi dikkat çekti.

Yıllarca Kürt halkının dışlandığını savunan Gültan Kışanak, sürecin çok iyi değerlendirilmesini istedi. Türkiye’de herkesin 1. sınıf vatandaş olarak görülmesiyle gerçek barışın sağlanacağını ifade eden Kışanak, “Büyük acılar yaşayan hakların sevinçleri de büyük olur, barışları da büyük olur. Özgürlükleri de büyük olur. Ben inanıyorum ki artık özgür demokratik bir yaşamı kuracağız. Yıllarca demokratik haklarımızın önündeki engellerin kaldırılmasını istedik. Yıllarca buradayız, varız, kimliğimiz var, bizi kabul edin dedik. Ve bugün kazandık. Bu ülkeye eğer demokrasi gelir, eğer özgürlükçü bir anayasa yapılırsa, hepimiz kendimizi 1. sınıf öz vatandaş olarak görebilirsek, işte o zaman bu ülkede barışı hiç kimse bozamaz.” dedi.

Kendilerini barışa daha yakın hissettiklerinin altını çizen BDP Eş Başkanı Kışanak, “Ne yazık ki bu ülkede özde ve sözde vatandaş ayrımı yapıldı. Bizlere sözde vatandaş diyenler bile çıktı. Ama bugün demokrasiyi, geleceği inşa edecek sürecin temel dinamiği Kürt halkı sizler oldunuz. Kutluyorum sizi. Köyler yakılıp yıkıldı, faili meçhul cinayetler işlendi. Ancak denenmemiş bir tek şey kalmıştı, diyalog, konuşma. Bu sorunu barış yoluyla, çözüm yolunu bulmaya çalışmak. İşte bugün bunu denemeye çalışıyoruz. Bunun önü açılmıştır. Onun için kendimizi barışa daha yakın hissediyoruz.” ifadelerini kullandı.

"ÖCALAN SERBEST BIRAKILMALI"

Barış sürecinde gelinen noktada, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın büyük payı olduğunu söyleyen Gültan Kışanak, “Artık bu gelişmelerden sonra, bir halkın öneri olarak kabul ettiği sayın Öcalan’ı rehine alma politikasının hiçbir anlamı kalmamıştır. Artık bu süreçte Sayın Öcalan’ın rolünü çok daha güçlü oynayabileceği, özgürlük koşulları, müzakere koşulları yaratılmalıdır. Bunun imkanları da var. Biz şimdi artık bu yolu reformları, demokratik değişimleri yaşadığımız bir süreç olarak yürümek zorundayız. Yolun başlangıcındayız ama yola sağlam adımlarla çıktık. Demokratik çözümün gücüne inanarak bu yolu başarıyla tamamlayacağımıza inanıyoruz.” şeklinde konuştu.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.