Dolar 34,1539
%0.17
Euro 37,9840
%-0.29
Altın 2.878,910
%0.13
Bist-100 9.899,00
%-0.01

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
BDP, ajanlık iddiasını yargıya taşıdı

BDP, ajanlık iddiasını yargıya taşıdı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), parti genel merkezi çalışanlarından İhsan Gül'ün, kendilerini devlet görevlisi olarak tanıtan kişilerce 'ajanlığa zorlandığı, tehdit edildiği, sokak ortasında kaçırılmaya çalışıldığı' iddiasıyla...

  • Ege Postası
  • 09.05.2013 - 12:50
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), parti genel merkezi çalışanlarından İhsan Gül'ün, kendilerini devlet görevlisi olarak tanıtan kişilerce 'ajanlığa zorlandığı, tehdit edildiği, sokak ortasında kaçırılmaya çalışıldığı' iddiasıyla ilgili suç duyurusunda bulundu.

BDP, suç duyurusuyla, "Faillerin bir an önce ortaya çıkarılması için savcılığınızca gerekli işlemlerin yapılmasını öncelikle numaraları verilen cep telefonları ve diğer telefon kayıtları, araç plakaları bilgisi de sorgulanarak tespit edilmesini, yine olayın gerçekleştiği Balgat, Ufuk Üniversitesi çevresi, Konya Yolu'na çıkan bulvar ve Eymir Gölü civarı ile evimin yakınında belirtilen cami tarafı ve muhtemel diğer noktalardaki mobese ve özel güvenlik kameralarının tespit edilerek görüntü kayıtlarının alınmasını, şüphelilerin tespit edilerek haklarında gerekli cezai soruşturma yapılarak dava açılmasını" istedi.

BDP'den yapılan açıklamada, demokratik çözüm sürecine girilen ve önemli adımların atıldığı bir süreçte yaşanan bazı olayların yeni süreci akamete uğratmayı hedefleyen birtakım odakların halen etkili bir şekilde iş başında olduğunu gösterdiği ifade edildi.

"PARTİMİZE SALDIRILARIN FAİLLERİ BULUNAMADI"

Yaşanan provokatif olayların son halkasını parti genel merkezi çalışanlarından İhsan Gül'ün, kendilerini devlet görevlisi olarak tanıtan kişilerce ajanlığa zorlanması, tehdit edilmesi, sokak ortasında kaçırılmaya çalışılmasının oluşturduğu hatırlatılan açıklamada, "Gül'ü ajanlığa zorlayan şahıslar kendilerini kamu güvenliğinde görevli memurlar olarak tanıtmışlardır. Bu kişilerin kullandıkları telefon numarası, araç plakası sabittir, eşkalleri bellidir. Bu kişilerle ilgili olarak parti çalışanımız İhsan Gül ve parti genel merkezimiz ayrı ayrı suç duyurusunda bulunmuşlardır. Bir parti genel merkezini hedef almak, o partinin çalışanını tehdit etmek sıradan kişilerin yapacağı bir girişim değildir. Böylesine hukuk dışı yol ve yöntemleri izleyenler ancak arkasına birtakım güç odaklarını veya devlet desteğini alarak hareket edebilirler. Geçmişte bunun örnekleri yoğunca yaşanmıştır. Ki partimiz defalarca saldırıya uğramıştır, ne var ki failler ve sorumlular bulunamamıştır." denildi.

Parti genel merkezini anbean takip eden, çalışanı ajanlığa zorlayarak hukuk dışı yollarla bilgi akışı sağlamaya çalışan bu kişilerin hangi odaklarla hareket ettiğinin, resmi görevli olup olmadığının bir an önce tespit edilmesi istendi. Şimdiye kadar partinin açtığı bütün davaları takipsizlikle sonuçlandıran yargının göreve çağırıldığı açıklamada, hükümetin sorumlu olduğu ifade edildi.

Özellikle İçişleri Bakanlığı'nın derhal harekete geçmesi, idari soruşturma başlatması, bu kişilerin kim olduğunu tespit etmesinin istendiği açıklamada, "Bu karanlık olayın sorumluları açığa çıkartılamaz ise yarın bir gün çok daha farklı provokasyonlar devreye sokulabilir. O yüzden hükümeti uyarıyoruz ve derhal bu olayı aydınlatmaya çağırıyoruz. Barış ve Demokrasi Partisi olarak biz bu sürecin takipçisi olacağız, yargı önünde bunun hesabını soracağız. Halkımızı ve demokratik kamuoyunu bu türden karanlık olaylar karşısında daha dikkatli ve duyarlı olmaya çağırıyoruz." görüşlerine yer verildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.