Dolar 34,1508
%0.16
Euro 38,0059
%-0.23
Altın 2.881,450
%0.22
Bist-100 9.922,00
%0.22

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Davutoğlu: Türkiye-AB ilişkileri daha da derinleşme yönünde

Davutoğlu: Türkiye-AB ilişkileri daha da derinleşme yönünde

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye-AB ilişkilerinin genel yöneliminin her zaman ilerleme ve daha da derinleşme yönünde olduğunu belirterek, “Avrupa ailesinin doğal bir parçası olan Türkiye, AB ile ortak değerleri paylaşmaktadır.”...

  • Ege Postası
  • 09.05.2013 - 11:34
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye-AB ilişkilerinin genel yöneliminin her zaman ilerleme ve daha da derinleşme yönünde olduğunu belirterek, “Avrupa ailesinin doğal bir parçası olan Türkiye, AB ile ortak değerleri paylaşmaktadır.” dedi.

Bakan Davutoğlu, 'Avrupa Günü' dolayısıyla yayımladığı mesajda, 9 Mayıs 1950 tarihinde Avrupa entegrasyonunun temellerini atan dönemin Fransa Dışişleri Bakanı Robert Schuman’ın deklarasyonunun 63. yıl dönümünü kutladıklarını belirterek, yakın dönemde Avrupa’da yaşananları hatırlattı. Mevcut ekonomik kriz şartlarında dahi, AB’nin dünyadaki toplam Gayri Safi Milli Hasıla’nın (GSMH) yaklaşık dörtte birini temsil ettiği, uluslararası politika ve güvenlik alanında etki oluşturduğunu ifade eden Davutoğlu, Türkiye’nin bugün, AB ile Ortaklık Anlaşması’nın imzalandığı 1963’ün Türkiye’si olmadığını belirtti.

“AB GİBİ TÜRKİYE DE ZAMAN İÇİNDE DEĞİŞTİ”

Davutoğlu, AB gibi Türkiye'nin de zaman içinde değişip geliştiğini hatırlatarak, şunları ifade etti: "Küresel ve bölgesel düzeydeki değişimlere de paralel olarak özellikle geçtiğimiz on sene içinde ülkemizde siyasi ve ekonomik alanda önemli reformlar yapılmıştır. Halkımızın ihtiyaç ve beklentileri temelinde demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü alanlarında en yüksek norm ve standartlara ulaşma hedefimiz doğrultusunda gerçekleştirmekte olduğumuz reformlar devam edecektir. 1963 yılında ortaya koyduğumuz AB’ne tam üyelik perspektifimiz stratejik bir tercihimiz olmaya devam etmektedir. İnişli çıkışlı bir seyir izlemekle birlikte, Türkiye-AB ilişkilerinin genel yönelimi her zaman ilerleme ve daha da derinleşme yönünde olmuştur. 3 Ekim 2005 tarihinde katılım müzakerelerine başladığımız AB ile temel kaygılarımız ortaktır. Avrupa ailesinin doğal bir parçası olan Türkiye AB ile ortak değerleri paylaşmaktadır.”

Davutoğlu, ‘Avrupa Günü’ münasebetiyle Avrupa bütünleşmesi yönündeki bu tarihi bölgesel barış projesine emeği geçenleri saygıyla andı, tüm Avrupa halklarının 'Avrupa Günü'nü kutladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.