Dolar 34,1499
%0.15
Euro 37,9787
%-0.3
Altın 2.879,920
%0.17
Bist-100 9.896,00
%-0.04

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
BDP'li Önder: Artık iş hükümette

BDP'li Önder: Artık iş hükümette

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, “Artık iş hükümette. Madem tam demokratikleşme diyoruz, antidemokratik cunta artığı tüm yasaların taranarak ayıklanması gerekiyor.” dedi. BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder,...

  • Ege Postası
  • 09.05.2013 - 13:16
BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, “Artık iş hükümette. Madem tam demokratikleşme diyoruz, antidemokratik cunta artığı tüm yasaların taranarak ayıklanması gerekiyor.” dedi.

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, İçişleri Komisyonu’nda gazetecilerin sorularını cevapladı. Çekilme süreci ile ilgili soru üzerine Önder, bu konuda bir süre verilemeyeceğini belirterek, “3 gün, 13 gün, 23 gün… Bunlar afaki olur. Önemli olan çekilme iradesi, bu kararın arkasında duran iradenin samimiyeti. Bu konularda da hiçbir sorun yok. Ne zaman çekilecekler, hangi gün bitecekten çok biz bu ülkenin demokratikleşmesi için ne yapacağı? Onlara yoğunlaşmak daha faydalı olur.” diye konuştu.

'Endişeniz var mı'' sorusu üzerine Önder, “Hiçbir endişem yok.” cevabını verdi. Önder başka bir soruya karşılık, “Artık iş hükümette. Madem tam demokratikleşme diyoruz, antidemokratik cunta artığı tüm yasaların taranarak ayıklanması gerekiyor.” diye belirtti.

'Kurulan çözüm komisyonundan beklentileriniz nedir'' sorusuna karşılık Önder, “Nasıl kullandığınıza bağlı. Darbe Komisyonu da tariflendiği şekli ile başta büyük beklentiler yoktu, ama önemli bir hesaplaşmaya kapı araladı. Onun için sizin nasıl bir fonksiyon atfettiğinizden çok nasıl katkı sunacağınız belirler.” ifadesini kullandı. CHP’nin bu konudaki tavrını gözden geçirmesi gerektiğini dile getiren Önder, “Kendi verdikleri önerinin arkasında duramamak gibi bir pozisyondalar şu anda.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.