Dolar 34,2585
%0.05
Euro 37,6111
%-0.05
Altın 2.920,540
%-0.03
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
BDT ülkeleri dini liderleri Bakü'de bir araya geldi

BDT ülkeleri dini liderleri Bakü'de bir araya geldi

Bağımsız Devletler Topluluğu'na (BDT) üye ülkelerin dini kurum temsilcileri, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen “BDT Müslümanları Barış ve Sürdürülebilir Kalkınmadan Yana” isimli konferansta bir araya geldi.BDT Müslümanları...

  • Ege Postası
  • 16.04.2013 - 17:06
Bağımsız Devletler Topluluğu'na (BDT) üye ülkelerin dini kurum temsilcileri, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen “BDT Müslümanları Barış ve Sürdürülebilir Kalkınmadan Yana” isimli konferansta bir araya geldi.

BDT Müslümanları İstişare Konseyi Başkanlığı seçiminin de yapıldığı konferansta, Kafkasya Müslümanları İdaresi (KMİ) Başkanı Allahşükür Paşazade, konseyin başkanlığına tekrar seçildi.

BDT ülkelerinin dini kurum başkanları, bugünkü programlarına Şehitler Hıyabanı'na yaptıkları ziyaretle başladı. Şehit mezarlarına karanfiller bırakan ve dualar okuyan dini liderler, konferansın yapılacağı Gülistan Sarayına geçti.

Konferans Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Açılış konuşmasını yapan Allahşükür Paşazade, ülkesinde yapılan dinler arası diyalog faaliyetlerinden bahsetti. Paşazade ayrıca bölgede yaşanan her türlü olayın barış yoluyla çözümünden yana olduklarını ifade etti. Barış konusunda konseyin inisiyatif alması gerektiğine vurgu yapan Paşazade, “BDT Müslümanları İstişare Konseyi, belgesindeki tüm çatışmaların en kısa zamanda çözüme kavuşturulmasını istiyor ve her zaman çatışmaların barışçıl yollarla çözümünden yana olacaktır.” dedi.

Daha sonra söz alan diğer konuşmacılar da çokkültürlülük, tolerans, kültürler ve dinler arası diyalogun geliştirilmesinin önemi konusunda görüşlerini bildirdi. Ayrıca hac ve umre organizasyonları, gençlerin dini değerlere sahip çıkması ve gelişen teknolojiden istifade ederek dinin tebliği konuları üzerinde duruldu.

Konferansın sonunda yapılan açıklamada katılımcı ülkelerin her türlü terörü kabul edilemez olarak kabul ettikleri, dini değerlerin korunması, radikalizm ve İslamafobi gibi global konularda işbirliğinin geliştirilmesinin önemi konusunda hemfikir olduklarını beyan ettiler.

Konferansa Azerbaycan'da bulunan diğer dinlere mensup temsilcilerde iştirak etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.