Dolar 34,2746
%0.1
Euro 37,6683
%0.18
Altın 2.918,360
%0.3
Bist-100 9.034,00
%0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
BİR DEVİR YIKILIYOR

BİR DEVİR YIKILIYOR

Göztepe’nin Atletico’yu dize getirdiği, Altay’ın Carl Zeiss Jena’yı devirdiği, efsanelerintop koşturduğu Alsancak Stadı, AVM ve iş merkezi yapılması için TOKİ’ye devredilecek.

  • Ege Postası
  • 06.09.2012 - 11:06

Uzun süredir tartışmalara yol açan Alsancak Stadı’nın, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2 Mayıs 2012 tarihinde imzalanan protokol ile Maliye Bakanlığı’na devredildiği ortaya çıktı. İzmir’in ilk stadı olma özelliğini taşıyan tesis, bir iki yıl içinde yıkılıp, yerine bir AVM veya iş merkezi yapılacağı öğrenildi.


İzmirli futbolseverlerin manevi anlamda paha biçilemez Alsancak Stadı’na,  81 milyon TL değer biçildiği öğrenildi.   En kısa zamanda ihalesi gerçekleştirilerek projenin geliri Örnekköy stadı ve diğer tesislerin yapımına aktarılacak.


TOKİ, 81 milyon TL’den daha az bir para harcarsa, aradaki fark, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ödenecek eğer harcamalar 81 milyon TL’yi geçmez ise, TOKİ İzmir’de Spor Bakanlığı’na ait bir başka bir tesis daha alabilecek.


Gürsel Aksel tehlikede

TOKİ’nin Örnekköy’deki stat ve tesislerin yanı sıra, Halkapınar’daki Spor İl Müdürlüğü hizmet binası ve gençlik merkezine harcayacağı rakam 81 milyon TL’yi aştığı takdirde Göztepe’nin tarihi yuvası Gürsel Aksel Stadı’nın geleceği de tehlikeye girecek. Protokol gereği, belirlenen bedelin aşılması durumunda GSGM bir başka tesisi daha TOKİ’ye vermesi gerekiyor.


Altay’a bir darbe daha

Mali ve idari açıdan tarihinin en zor günlerini geçiren  Altay’da, Alsancak Stadı’nın TOKİ’ye devredilmesiyle bir darbe daha yedi. Üç yıldır kiraladıkları tesisin bu sezona ait 180 bin TL’lik kirasını yatıramadığı için elden kaçırma riski bulunan Altay, borcu yatırsa bile stadı kiralayamama durumuyla karşı karşıya kaldı. Yeni stadın yapım süresince Alsancak Stadı kiralanamayacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.