Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
BUGİAD'dan Makedonya çıkarması

BUGİAD'dan Makedonya çıkarması

Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD) Danışmanlık Komitesi, Balkanların kalbi olarak adlandırılan Makedonya'ya kültürel gezi düzenledi. İstanbul'dan Makedonya'ya hareket eden Danışmanlık Komitesi üyeleri, gezinin ilk günü başkent...

  • Ege Postası
  • 19.09.2013 - 12:47
Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD) Danışmanlık Komitesi, Balkanların kalbi olarak adlandırılan Makedonya'ya kültürel gezi düzenledi.

İstanbul'dan Makedonya'ya hareket eden Danışmanlık Komitesi üyeleri, gezinin ilk günü başkent Üsküp'te bulunan Taş Köprü'yü ve Sultan Murat tarafından yaptırılan camiyi ziyaret etti. Tarihi yerlere gerçekleştirilen gezinin ardından komite üyeleri günün sonunda Üsküp Türk Çarşısı'nı ziyaret etti.
Ziyaretin ikinci günü Tetova şehrine hareket eden üyeler burada dünyaca ünlü Paşa Camii'ni ve 500 yıllık tarihi Harabati Baba Tekkesi'ni ziyaret etti. Gostivar, Struga ve Ohrid şehrinde bulunan tarihi yapıları ve doğal güzellikleri de gezen heyet, gezinin üçüncü günü Üsküp'e geri döndü.

Makedonya'ya gerçekleştirilen gezi hakkında açıklamada bulunan BUGİAD Danışmanlık Komitesi Başkanı Kaya Ali Peker, gezdikleri her yerde Osmanlı mimarisinin kendilerini karşıladığını belirtti. Peker, "Taş Köprü'den Harati Baba Tekkesi'ne kadar birçok Osmanlı yapısı varlığını bu topraklarda devam ettirmekte. Başkent Üsküp'te bulunan Türk Çarşısı ise buradaki Türk varlığının hala en canlı şekilde yaşadığını gösterdi bize. Gezdiğimiz tüm şehirlerde Anadolu'nun atmosferini yaşadık. Tüm herkesin buraları gezip görmesi gerekiyor." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.