Dolar 34,2560
%0.04
Euro 37,6125
%-0.07
Altın 2.887,380
%0.02
Bist-100 9.045,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Baba Akça: Oğlumun son sözü 'Komutanım, silah dolu muydu'' olmuş

Baba Akça: Oğlumun son sözü 'Komutanım, silah dolu muydu'' olmuş

Şırnak’ta vatani görevini yaparken terhisine 61 gün kala hayatını kaybeden İsmail Akça'nın ailesi, olayla ilgili davanın sivil mahkemede görülmesini istiyor. Aile, delillerin karartıldığını da iddia ediyor. Topçu Er Akça, Uzman Çavuş...

  • Ege Postası
  • 25.04.2013 - 11:19
Şırnak’ta vatani görevini yaparken terhisine 61 gün kala hayatını kaybeden İsmail Akça'nın ailesi, olayla ilgili davanın sivil mahkemede görülmesini istiyor. Aile, delillerin karartıldığını da iddia ediyor. Topçu Er Akça, Uzman Çavuş Engin Atalay’ın silahından çıkan kurşunla hayatını kaybetmişti. Ailesi, 17 Mayıs 2013 günü Kuşadası Adliyesi'nde ifade verecek.

Babası Asım Akça, “Oğlumu rüyalarımda görüyorum. Komutanlarına teslim ettik, onlar ne yapt? Oğlum, intihar edecek bir kişi değildi. Son sözü, 'Komutanım, silah dolu muydu'' olmuş.” dedi. Annesi Münire Akça da, “Oğlumu yetiştirdim, askere yolladım, vatana hizmet etsin diye. Komutanı neden bunu yapt? Yeter artık, annelerin gözyaşı akmasın.” şeklinde konuştu. Avukat olan amcası Hasan Akça da şunları söyledi: "Yeğenim, hayat dolu bir kişiydi. Olay günü bir astsubayla satranç oynamış, daha sonra Uzman Çavuş Atalay içeriye girmiş. İsmail, 'Patlatacağım, patlatacağım.' diye konuşuyormuş. Atalay da ne patlatacağını sormuş. İsmail, 'Bomba.' deyince o da, 'Al silahımı.' demiş. İsmail'in silahı eline aldığı, silahın patladığı, kurşunun sağ göğüs üstünden girip sağ tarafından çıktığı raporda ifade ediliyor. Uzman çavuş tutukluylu, raporun çıktığı 14 Şubat tarihinde serbest bırakıldı. Diyarbakır Askerî Mahkemesi'nce İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yaptırılan otopsiye göre yeğenim İsmail Akça'nın ellerinde barut izine rastlanmamış. Kurşunun giriş yeri itibarıyla bir insanın kendini o şekilde vurabilme imkanı yok. Dava, sivil mahkemede görülmeli. Demokratik bir ülkede, iki türlü mahkeme ve savcı olmamalı. İsmail’in ölümü basında yer almasaydı, o da daha öncekiler gibi intihar vakası olarak gösterilecekti."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.