Dolar 34,1538
%0.17
Euro 38,0142
%-0.21
Altın 2.879,610
%0.16
Bist-100 9.898,00
%-0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Babasultan'ın huzurunda köylülerle üniversiteler aynı iftar sofrasında

Babasultan'ın huzurunda köylülerle üniversiteler aynı iftar sofrasında

Bursa Köylerini Kalkındırma Derneği ve Bursa Vizyon Derneği ortaklığı ile düzenlenen kardeşlik ve kaynaşma iftarında köylülerle öğrenciler aynı iftar sofrasında buluştu. Babasultan köyünde düzenlenen etkinlikte yaklaşık bin kişi aynı...

  • Ege Postası
  • 21.07.2013 - 00:00
Bursa Köylerini Kalkındırma Derneği ve Bursa Vizyon Derneği ortaklığı ile düzenlenen kardeşlik ve kaynaşma iftarında köylülerle öğrenciler aynı iftar sofrasında buluştu. Babasultan köyünde düzenlenen etkinlikte yaklaşık bin kişi aynı atmosferde orucunu açtı.

        Bursa’nın en eski köylerinden birisi olan Kestel'e bağlı Babasultan köyü, ismini aldığı Geyikli Baba ile meşhur. Osmanlı’nın kuruluş yıllarında Azerbeycan’dan yola çıkıp Anadolu’ya gelen bir derviş olan 'Geyikli Baba'nın Bursa’nın kuruluş yıllarında bir geyik sırtında dev bir kılıçla savaşa katıldığı ve görüntüsünün düşmanları korkutarak manen yıktığı tarihi kaynaklarda yer alıyor.

        BİN KİŞİYE İFTAR

        Bursa Köylerini Kalkındırma Derneği (KÖYDER) Yönetim Kurulu üyesi Hicabi Gök, Bursa Vizyon Derneği ile Babasultan köyünde düzenledikleri kardeşlik ve kaynaşma iftarına gösterilen ilgiden dolayı büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

        Düzenledikleri iftar programı ile Bursa'daki üniversite öğrencileri ile Babasultan köylülerini bir sofra etrafında buluşturmayı amaçladıklarını anlatan Gök, "Bu gün burada köylüler ve öğrencilerle birlikte kardeşlik iftarı yapıyoruz. Vizyon Derneği'nin talebeleri ve köylülerle birlikte yaklaşık bin kişilik bir iftar yemeği veriyoruz. Allah kabul etsin." dedi.

        Bursa'nın manevi dinamiklerinden olan Babasultan'ın manevi atmosferinde kardeşlik ve kaynaşma iftarını düzenlemek istediklerini ifade eden Gök, bundan sonra bu tür iftarları geleneksel olarak her yıl farklı bir köyde vermeyi planladıklarını belirtti.

        Babasultan köyü muhtarı Fahri Çelik ise başta KÖYDER olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederek, "Hayırsever derneklerimiz iftar programı düzenlemek isteyince biz de köyümüzü açtık, insanlar huzur bulsun güzel bir iftar olsun diye. Gerçekten çok güzel oldu, herkesten Allah razı olsun." dedi.

        Bursa Vizyon Derneği Başkanı Elvan Paçacı da KÖYDER ile düzenledikleri bu iftarda köylülerle üniversitelileri buluşturduklarını belirterek, düzenlenen kaynaşma iftarında çok güzel görüntülerin yaşandığına dikkat çekti.

        İftar sofrasında Bursa'dan gelen öğrenciler ve misafirlerle orucunu açan köylüler ise iftarın manevi atmosferinin çok güzel olduğunu belirtti. Programı düzenleyen dernekler ve hayırseverlere teşekkür eden köylüler özellikle öğrencilerle iftar açmanın kendilerine ayrı bir haz verdiğini dile getirdi.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.