Dolar 34,1519
%0.16
Euro 38,0483
%-0.12
Altın 2.884,180
%0.32
Bist-100 9.925,00
%0.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘Kentleşme yeşil daraltılarak yapılmamalı’

‘Kentleşme yeşil daraltılarak yapılmamalı’

Bursa Girişimci İş Adamları Derneği (BUGİAD) Yönetim Kurulu üyeleri Mehmet Benli ve Fethullah Özkara ile Genel Sekreter Mustafa Tahmaz, Bursa Orman Bölge Müdürü (OBM) Ahmet Köksal'ı ziyaret etti.    Bursa OBM tarafından...

  • Ege Postası
  • 20.07.2013 - 16:55
Bursa Girişimci İş Adamları Derneği (BUGİAD) Yönetim Kurulu üyeleri Mehmet Benli ve Fethullah Özkara ile Genel Sekreter Mustafa Tahmaz, Bursa Orman Bölge Müdürü (OBM) Ahmet Köksal'ı ziyaret etti.

    Bursa OBM tarafından hayata geçirilen projelerin, kentin geleceği için çok önemli olduğunu vurgulayan BUGİAD Yönetim Kurulu üyesi ve Sansiro Perfume'nin ortağı Mehmet Benli, yeşili daraltarak değil, genişleterek gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğini dile getirdi. Benli, "Tarih boyunca 'Yeşil Bursa' kimliği ile anılan Bursa, bu özelliğini kaybetmemesi, betona yenik düşmemesi için Bursa OBM'nın yanı sıra bir çok kurum ve kuruluşa önemli görevler düşüyor. Hızla gelişen ve büyüyen bir şehre sahip olmak bizi tabii ki mutlu ediyor ama bu büyümenin şehirle özdeşleşmiş kimlik olan yeşile, zarar vermemesi gerekiyor. Bursa'nın daha yaşanabilir bir şehir olması için BUGİAD olarak elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız." diye konuştu.

    BUGİAD Yönetim Kurulu üyesi ve Bursa Orman Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında BUGİAD heyetine bilgiler veren Köksal, Bursa'nın yüzde 45'ini ormanların oluşturduğunu dile getirdi. Köksal, Bursa'nın 42 milyon metreküp olan orman servetinin, her yıl 1 milyon 750 bin metreküp genişlediğini belirtti. Köksal, "Bursa Orman Bölge Müdürlüğü olarak, her yıl 635 bin metreküp ormanın bakım, seyreltme, ferahlandırma çalışmasını gerçekleştiriyoruz. Gerçekleştirilen bu çalışmalar ile orman yangınlarını en alt düzeye indirmeyi amaçlıyoruz. Her yıl 2 milyon civarında fidan üreterek, 1 milyondan fazla fidanı faaliyet alanımız içine giren Bursa, Yalova ve Bilecik'te dikim işlemini gerçekleştiriyoruz." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.