Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bahçeli'nin övdüğü tek muhalif

Bahçeli'nin övdüğü tek muhalif

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın nikahında şahitlik yapan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar'a yönelik eleştirilere tepki geldi.

  • Ege Postası
  • 17.05.2016 - 11:32

Bahçeli, ''Cumhurbaşkanının davetine icabet ederek kızının düğününe katılan Genelkurmay Başkanı şiddetle eleştirilmektedir. Bu eleştirilerin anlaşılır ve savunulur bir tarafı yoktur. Sayın Akar, son derece insani ve devlet teamülleri kapsamında görülebilecek bir görevi ifa etmiştir" dedi. Bahçeli, başkan adaylarından Koray Aydın için de ilginç bir çıkış yaptı. Bahçeli, Akşener'le ilgili 'cemaat uyarısı' yapan Aydın'ı tebrik etti ve "Adaylar arasında tek Ülkücü odur" dedi.

MHP lideri Bahçeli'nin sözlerinden satırbaşları şöyle:

Doğu ve güneydoğudan yağmur gibi şehit haberi gelmektedir. Acısız gün yok gibidir. Analarımızın gözünde yaş kalmamıştır. Gemi su almakta, fırtına şiddetlenmektedir. Anamuhalefet partisi genel başkanı TOBB'un genel kurulundaki sözleriyle bir anda ülke gündemini meşgul etmiştir. Kandan, kavgadan bahsetmiştir. Cumhurbaşkanı da başkanlık sistemi gelecek sözleriyle tehlikeli polemiği derinleştirmiştir. Başkanlık sistemi tartışmaları bir hezeyandır. CHP genel başkanı pot kırmıştır. Ortada fol yok, yumurta yokken sokağın ve çatışmanın adres gösterilmesi gaflettir, sorumsuzluktur.

"BAŞKANLIK SİSTEMİ DOĞRU DEĞİLDİR"

Bizim için başkanlık sistemi doğru değildir. Biz mücadelemizi demokratik yollarla yapmakta ısrarcıyız. Rejim ve sistemle ilgili son söz 29 Ekim 1923'te söylenmiş, bu bahis kapanmıştır. Yeni bir maceraya atılmaya, yeniden sistem tartışmalarıyla enerjimizi tüketmeye kimsenin hakkı yoktur. Sistemin tıkandığı tarihsel bir vakadır. Ancak bahanelerle devleti yeniden tarif etmek olumsuzluklara kapı aralayabilecektir.

"DİKTATÖRLÜK KAÇINILMAZ OLABİLECEKTİR"

Başkanlık sisteminin diktatörlüğe kapı aralayacağı iddialarını yabana atmamak gerek. Siyasi gelişmeler, şartlar, demokratik mekanizmalardaki gevşeme, sertleşmelere ve savrulmalara yol açabilecektir. Diktatörlük kaçınılmaz olabilecektir. Bunun sonucunda devletin tüm imkanlarıyla bir kişide toplanması, despotyönetimlerin tecellisi gündeme gelebilecektir. Bunlar yol kazalarıdır ancak önemsenmelidir. Sistemik zorlamalar milli kopuş ve parçalanmalara zemin açabilecektir. Hepimizin özenli olması şarttır. Milli irade her şeyin üzerindedir. Tarihin ve coğrafyanın bize yüklediği bir sorumluluk vardır. Yapayım derken yıkan, kaynaştırıyım derken kopartan nice devlet adamı insanlık tarihinde var olmuştur. Türkiye'nin en acil ihtiyacı huzur ve kardeşlik iklimine kavuşmasıdır. Bizim boşa geçirecek zamanımız yoktur. Türkiye tel tel dökülmektedir. Demokraside konuşmak, tartışmak ve anlaşmak asıldır. Farklı fikir, düşünce ve eylemlerin rekabetinden parlak bir sonuç çıkacaktır. Bizlerin temel, tarihi meselelerle ilgili meseleler zaman alsa da gerçeklemelidir.

"GENELKURMAY BAŞKANI'NI KÜÇÜK DÜŞÜRMEK HANGİ ÇEVRELERE HİZMETTİR"

Terörizmle mücadele milli bir konudur. Askerimiz, polisimiz gücünü siyasi iradeden alacaktır. Mesela Nusaybin'de görev yapan bir Mehmetçiğin gözü hainlerin üzerindeyken kulağı Ankara'dadır. Kahramanlarımızın moral ve motivasyonları çok mühimdir. Cumhurbaşkanının davetine icabet eden Genelkurmay Başkanı şiddetle eleştirilmektedir. Bu eleştirilerin anlamı yoktur. Şehitlerin geldiği ortamda Genelkurmay Başkanı'nın malum düğüne katılmasını diline dolayanlar terörle mücadeleyi sabote etmek isteyen çevrelerdir. Terörle mücadelenin sürdüğü dönemde kafa karıştırmak, komuta kademesindeki uyumu bozmak iyi niyetli görülmeyecektir.

Genelkurmay Başkanı'nın taşlanması teröristlerin değirmenine su taşımaktır. Güvensizlği artırmaya yönelik bu propaganların devlet ve millet aleyhinedir. Her şey bitmiştir de, manevi görevini yapan Genelkurmay Başkanı'nı hedef haline getirme midi? Genelkurmay Başkanı'nı küçük düşürmek hangi çevrelere hizmettir. 

Cumhurbaşkanının davetine icabet ederek kızının düğününe katılan Genelkurmay Başkanı şiddetle eleştirilmektedir. Bu eleştirilerin anlaşılır ve savunulur bir tarafı yoktur. Sayın Akar, son derece insani ve devlet teamülleri kapsamında görülebilecek bir görevi ifa etmiştir.

"BU BİR GENEL BAŞKANLIK YARIŞI DEĞİLDİR"

Sözlerimin hedefi sanal kahramanlardır. Paralel kuluçkasına yatıp tavşan çıkarma sevdasına kapılan nankörleredir.

Ne kadar yazar .Çizer uzman yorumcu akademisyen varsa MHP ile yatıp kalkmakta olağanüstü kurultay falı açmaktadır.

Bakıyorum PKK’lılar MHP’de değişim peşindedir.

Nazlanmadan ılıyanlar kimde olduğunu anlıyorsunuz. Uslanma bilmeyen edepsiz kaçaklar, İmralı canisine avukatlık yapanlar ne tuhaftır ki sürekli değişim demektedir.

Karanlık ve cumhuriyet gibi odaklar paralel saldırıda görevlendirilmişlerdir.

Birbirlerine hiç benzemeyen çürük isimler düşmanımın düşmanı dostumdur mantığı ile MHP’ye karşı operasyona girişmişlerdir.

Geçtiğimiz Pazar günü tertemiz dava arkadaşlarım her şeyin iç yüzünü görmüştür.

Gezi olaylarının kötü bir kopyası şeklindeki bu orta oyun sırasında kimi kendini tellere bağlamış kimi barikatta takılı kalmıştır.

Bu evlere şenlik çadır tiyatrosu amacına ulaşmış uçaklarına yetişemeyen vatandaşlarımız haricinde seyirlik bir eğlenceye dönüşmüştür.

Şurası iyi bilinmelidir. Bu bir genel başkanlık yarışı değildir. Yaşananlar rezilliğin dik alası kepazeliğin zirvesidir. MHP’yi gezi benzeri provokasyonlarla kullanmak isteyenler baltayı taşa vurmuşlardır.

"NEDİR BU ACELE, NEREYE YETİŞECEKSİNİZ"

Şunu bilsinler ki asla affedilmeyeceklerdir. Milliyetçi harekette kutuplaşmaya yol açacak hareketler ateşle oynamak demektir ve gereği neyse yapılacaktır.

MHP’de bir genel başkan değişikliğinin yolu yordamı bellidir. Zamanı geldiğinde kurultay yapılacak ve delege gereğini yapacaktır. Yargıtay henüz kararını vermemiştir. Nedir bu acele nereye yetişeceksiniz.

MHP’yi karıştırma sözü kimlere verilmiş ihale kimlere dağıtılmıştır. Değerli arkadaşlarım oyunu görünüz, Allah için anlayınız.

Bahçeli'nin övdüğü tek muhalif

MHP Lideri Bahçeli, genel başkan adaylarından Koray Aydın için ilginç bir çıkış yaptı. Bahçeli, Akşener'le ilgili 'cemaat uyarısı' yapan Aydın'ı tebrik etti ve "Adaylar arasında tek Ülkücü odur" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Grup Toplantısı’ndan sonra gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bahçeli, Koray Aydın’ın sözlerine ilişkin soruya, “Koray Aydın bey Ülkü Ocaklarından yetişmiş değerli bir dava insanıdır. Partimizin birçok kademelerinde göre yapmıştır. Adayların arasında tek ülkücü kendisidir. Olayları görmüş ve uyarma görevini yapmıştır. Tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Muhaliflere yönelik ihraç sürecinin başlatılmasına ilişkin soruya Bahçeli, “İncelemelerimiz devam ediyor. Her gün disiplin kapsamına girebilecek yeni oluşumlar, tavırlar, sözler var. Biraz sabırlı olursak, mükemmel bir dosya hazırlanacak” şeklinde konuştu.

900’a yakın imza toplandığına ilişkin soruya Bahçeli, “900 imzayı basın olarak bulmanızı tavsiye ederim. Ne kadarı doğru, ne kadarı yanlış. 900’ü bulmuşlarsa mesele bitmiştir” diye konuştu.

Yargıtayın yarın kurultay demesi halinde Bahçeli, “Yargı kararına saygımız sonsuzdur” ifadelerini kullandı.

Yargı kararına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden baskı olduğu iddialarına yönelik olarak Bahçeli, “Onlar iftiradır, yalandır. Bizim için saray baskı yaratmaz” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.