Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bahçesinde ağaç ve dinlenme alanı olmayan okul kalmayacak

Bahçesinde ağaç ve dinlenme alanı olmayan okul kalmayacak

Milli Eğitim Bakanlığı ile Orman ve Su işleri Bakanlığı’nın imzaladığı ağaçlandırma faaliyetlerinin yürütülmesi protokolü kapsamında 81 ildeki tüm okulların bahçeleri 5 yıl içinde ağaçlandırılacak. Protokol kapsamında ayrıca...

  • Ege Postası
  • 25.09.2013 - 16:46
Milli Eğitim Bakanlığı ile Orman ve Su işleri Bakanlığı’nın imzaladığı ağaçlandırma faaliyetlerinin yürütülmesi protokolü kapsamında 81 ildeki tüm okulların bahçeleri 5 yıl içinde ağaçlandırılacak. Protokol kapsamında ayrıca okul bahçelerine öğrencilerin dinlenmesi ve ders aralarını daha iyi geçirebilmeleri için çardaklar (dinlenme alanları) inşa edilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı Arasında ‘Ağaçlandırma Faaliyetlerinin Yürütülmesi’ ve ‘Orman Üretim İşçilerinin Eğitimine Dair İşbirliği Protokolleri’ imza töreni gerçekleştirildi. Yenimahalle’deki Haydar Aliyev Ortaokulu’nda düzenlenen törene Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu katıldı.

Program Haydar Aliyev Ortaokulu öğrencilerinin halk oyunu gösterileri ile başladı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, imzaladıkları protokol kapsamında okulların ağaçlandırılacağını ve tüm okul bahçelerine dinlenme alanları yapılacağını söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanacak diğer bir protokolle de ormanda çalışan köylü ve işçilerin eğitilmesinin amaçlandığını belirten Eroğlu, “Ülkemizde ormanlarımız var. Ağaçların kesilmesi ve bakımının yapılması gerekiyor. Ormanda çalışmak kolay değil. Orada çalışanların her bakımdan iyi bir eğitimden geçmesi gerekiyor. Bugün imzalanacak protokol kapsamında 100 bin orman çalışanının eğitimi sağlanacak.” diye konuştu.

HER ÖĞRENCİMİZİN BİR AĞACI OLSUN

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na bakanlık olarak son 3 yılda okullara kazandırdıkları 5 milyon ağaç için teşekkür etti. Milli Eğitim Bakanlığı olarak Türkiye’nin en büyük kamu kurumu olduklarını belirten Avcı, “Çok büyük bir camiayız. O yüzden 5 milyon bize yetmiyor. Biz istiyoruz ki, her öğrencimizin bir ağacı olsun. Bu da 20 milyon ağaç demek. Sizin cömertliğinize yakışır. İnşallah en kısa zamanda bu imzaladığımız protokoller sayesinde de her öğrencimizin bir ağacı olacak.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 2 bakan protokolü imzaladı. Ardından bakanlar öğrencilerle birlikte okul bahçesinde ağaç dikimi yaparak dikilen fidanı suladı.

2 BAKANLIK ORMAN VE AĞAÇ SEVGİSİNİN ARTTIRILMASI KONUSUNDA 5 YIL İŞBİRLİĞİ YAPACAK

Ormanlar, erozyonu önleyici olmasının yanı sıra meskûn yerlerde rüzgar, gürültü ve toz etkilerini azaltmakta, havayı temizleyerek sağlığımıza önemli katkılar sağlamakta. Kesimi yapılan ağaçların yerine yeni fidanlar dikilmesi, ağaç kaybının en aza indirilmesi, öğrencilerin ve yetişkinlerin çevre, orman ve ağaç sevgisi konusunda bilinçlendirilmesi, okul bahçelerinin ağaçlandırılması, okul ormanlarının oluşturulması da oldukça önem arz etmekte. Bu kapsamda, Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü arasında, orman üretim işçilerine ağaç kesme ve boylama operatörlüğü eğitimi verip başarılı olanlara belge vermeyi amaçlayan ve kesilen ağaçlar ile yok olan ormanların yeniden canlandırılması için öğrencilerin ve yetişkinlerin çevre, orman ve ağaç sevgisi konusunda bilinçlendirilmesi, okul bahçelerinin ağaçlandırılması, okul ormanlarının oluşturulması, ağaçlandırma faaliyetleri düzenlenmesini sağlamak amacıyla protokol yapıldı.

    Millî Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı ve Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından imzalanan protokol kapsamında 5 yıl süreli iş birliği yapılacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.