Dolar 34,2586
%0.05
Euro 37,6361
%0.1
Altın 2.889,580
%-0.69
Bist-100 9.045,00
%0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Avcı: 23 bin kurumda 953 bin çocuk erken çocukluk eğitimi alıyor

Bakan Avcı: 23 bin kurumda 953 bin çocuk erken çocukluk eğitimi alıyor

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ülke genelinde 23 bin 556 kurumda 953 bin 209 çocuğun erken çocukluk eğitiminden yararlandığını söyledi. Avcı, “Türkiye’de bu evrede okullaşma oranı son 3 yılda 38’ten yüzde 64’e yükseldi. Nihai amacımız...

  • Ege Postası
  • 17.09.2013 - 17:21
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ülke genelinde 23 bin 556 kurumda 953 bin 209 çocuğun erken çocukluk eğitiminden yararlandığını söyledi. Avcı, “Türkiye’de bu evrede okullaşma oranı son 3 yılda 38’ten yüzde 64’e yükseldi. Nihai amacımız erken çocukluk çağındaki tüm çocukların kaliteli bir eğitim almasını sağlamak.” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Altındağ Belediyesi tarafından 26 milyon liralık yatırımla inşa edilen 11 anaokulunun açılış törenine katıldı. Törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, MEB Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük ve vatandaşlar katıldı. Altındağlı çocukların okul öncesi eğitimine büyük destek veren Altındağ Belediyesi, Ankara Valiliği ile imzaladığı protokol çerçevesinde yapımını gerçekleştirdiği 11 anaokulunu tamamlayarak 2013-2014 eğitim-öğretim yılına yetiştirdi. Altındağlı çocukların daha mutlu ve kendine güvenen bireyler olarak yetişeceği Güneşevler, Aydınlıkevler, Battal Gazi, Gülpınar, Feridun Çelik, Karapürçek-1, Karapürçek-2, Alemdağ, Başpınar, Karakum ve Yıldıztepe anaokulları törenle açıldı.

Program, Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi Karadeniz halk oyunları ekibinin gösterisi ile başladı.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, birkaç yıldır ilçedeki okullaşma oranının arttırıldığını söyledi. Her yıl okulların tadilat ve bakımı için belediye bütçesinden önemli bir pay ayırdıklarını belirten “Burada açtığımız 11 anaokulu ile birlikte ilçemiz sınırlarında yapacağımız 9 yeni anaokulla birlikte toplam 20 okulu Altındağ’a hediye ediyoruz. Meclisimizden çıkardığımız bir kararla Altındağ’ın dışında başka bir yere 32 derslikli bir okulu da en kısa sürede tamamlayacağız.” Diye konuştu.

SON 10 YILDA ANKARA’DAKİ DERSLİK SAYISI 14 BİNDEN 29 BİNE ÇIKARILDI

Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan da, son 10 yılda Ankara’da eğitimde ciddi gelişmeler yaşandığını belirtti. 10 yıl önce engelli çocukların sayısı bile bilinmezken bugün Ankara’da engelli olup ta okula gitmeyen çocuk kalmadığını belirten Aydoğan, “10 yıl önce 14 bin derslik varken bugün bu rakam 29 bine ulaştı. Eğitim noktasında Ankara’da ciddi mesafeler alındı. Okul öncesi eğitimde Ankara’da okullaşma oranı yüzde 60’ların üzerinde. Okul öncesi eğitim alanında destek en önemli eksiğimiz. Bu ihtiyacı yakından gören Altındağ Belediyemiz 20 anaokulu yapacağım dedi. 20 anaokulu bizim için çok kıymetli.” şeklinde konuştu.

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ise 'Eğitime yüzde 100 destek' kampanyası kapsamında Ankara’da önemli çalışmalar yapıldığını söyledi. Bir belediye başkanının 'bende bu yarışta varım' diye gerçekleştirdiği yatırımı önemsediğini vurgulayan Yüksel, “Çocuklarımızın hazırlanmasına destek verecek bu yatırımların 'hayırlı olmasını' diliyorum. Maalesef okul öncesi yatırımlarımızda geç kaldık. Son 5 yılda yapılan çalışmaları daha da tempolandıracağız ve sonuçlandıracağız.” açıklamasında bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da, programa 15 dakika geciktiği için tüm katılımcılardan özür diledi. Altındağ Belediyesi'nin yeni eğitim öğretim yılına yetiştirdiği 11 anadokulunun açılışından büyük mutluluk duyduğunu belirten Avcı, “Altındağ’ı Altındağ yapan değerli belediye başkanını canı gönülden kutluyorum. Bu ilçe bugün bir cazibe merkezi haline geldi ise bunda Altındağ Belediyesi'nin insana yatırım yapması ve insan odaklı hizmet anlayışının payı büyüktür. İnsana yapılan yatırımların en önemlileri eğitimdir.” dedi.

80 ESNEK TOPLUM TEMELLİ HİZMET MERKEZİNDE DEZAVANTAJLI ÇOCUKLARA ÜCRETSİZ EĞİTİM VERİLİYOR

Türkiye genelinde 23 bin 556 kurumda 953 bin 209 çocuğun erken çocukluk eğitiminde yararlandığını belirten Avcı şunları söyledi; “Türkiye’de bu evrede okullaşma oranı son 3 yılda 38’ten yüzde 64’e yükseldi. Nihai amacımız erken çocukluk çağındaki tüm çocukların kaliteli bir eğitim almasını sağlamak. Bu yüksek hedefe giden yolda sahip olduğumuz kaynakları en iyi şekilde değerlendirmeyi maddi ve manevi bir mesuliyet olarak görüyoruz. AB hibelerini kullanarak okul öncesi eğitimin güçlendirilmesi projesini yürütüyoruz. Bu proje kamu kurumları, yerel yönetimler ve STK’ların desteğiyle yürütülüyor. Belediyeler bulundukları bölgenin özellikleri ve önceliklerini dikkate alarak kurumsal kapasite ve çocukların ihtiyaçları doğrultusunda toplum temelli erken çocukluk hizmeti modelleri oluşturarak çocuklarımızın ve ülkemizin geleceğine büyük katkılar sağlıyorlar. Belediyelerin gayretleri sonucu hali hazırda 80 tane esnek toplum temelli hizmet merkezi ile okula erişimde zorluklar yaşayan dezavantajlı çocuklarımıza ücretsiz erken çocukluk eğitimi sağlıyoruz. Okul öncesi eğitim ve bakım hizmetlerine erişimdeki artış kadın istihdamına da etki ediyor.ve yoksullukla mücadelede önemli bir yer alıyor. ”

Konuşmaların ardından Bakan Avcı, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’ye plaket verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.