Dolar 34,2298
%-0.04
Euro 37,5110
%-0.34
Altın 2.877,000
%-0.34
Bist-100 9.132,00
%0.97

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Bağış: Göstericileri de seviyoruz

Bakan Bağış: Göstericileri de seviyoruz

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Gezi Parkı’nda gösteri yapanlarla yaş, uslüp, nesil farkı olabileceğini belirterek, "Hepimiz bu ülke için birlikte daha iyisini başarma konusunda arzuluyuz. Biz onları da seviyoruz."...

  • Ege Postası
  • 11.06.2013 - 15:06
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Gezi Parkı’nda gösteri yapanlarla yaş, uslüp, nesil farkı olabileceğini belirterek, "Hepimiz bu ülke için birlikte daha iyisini başarma konusunda arzuluyuz. Biz onları da seviyoruz." dedi.

EXPO 2020’ye aday İzmir, Haziran sunumu için bütün hazırlıklarını tamamladı. Yarın Fransa'da yapılacak sunuma Bakan Bağış, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu katılacak.

Paris’e gitmeden önce Atatürk Havalimanı VIP Salonu’nda basın mensuplarına açıklama yapan Bağış, hükümet olarak İzmir’in adaylığının arkasında tek vücut olma kararlılığında olduklarını ifade etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir’in 2020 yılında EXPO’ya ev sahipliği yapmasını önemsediğini kaydeden Bakan Bağış, “Hükümetimiz her bir üyesinin bu süreçte desteği vermesi konusunda çok net talimatları var. Türkiye’nin tek vücut görüntüsünü hep beraber ortaya koyacağız.” diye konuştu.

Taksim Gezi Parkı olaylarına da değinen Bağış, Türkiye’nin demokratik, laik, soysal bir hukuk devleti olduğunu aktardı. Dünyanın bütün büyük ülkelerinin bütün büyük şehirlerinde buna benzer eylemlerin olabileceğini hatırlatan Bakan Bağış, “Demokrasilerin en önemli özeliklerinden bir tanesi sivil toplum dinamiklerinin güçlü olmasıdır. Bugün İstanbul’da Taksim’de yaşanan gelişmeler bizim demokratik yaşamımızın aynı zamanda tezahürüdür. Bu tür eylemlere yönelik güvenlik güçlerinin yetkilerinin sınırlarını zorlayan çabalar içine girdikleri olmuştur. Bunlarla ilgili iyi örneklerde olabilir. Kötü örneklerde olabilir. Ama hiçbir şekilde bunların birileri tarafından ülkemizin ulusal çıkarlarına ve imajına zarar vermesine izin vermemeliyiz.” ifadesini kullandı.

'TÜRKİYE'NİN RAKİPLERİ YAŞANANLARI ALEYHİMİZDE KULLANMAYA ÇALIŞIYOR'

Yaşananları diğer ülkelerin Türkiye aleyhinde kullanabileceğine değinen Bağış, sözlerini şöyle tamamladı: “İzmir’in EXPO’daki, İstanbul’un olimpiyatlardaki rakipleri bunları aleyhimizi kullanma densizliğini ortaya koymaya kalkıyorlar. Halbuki kendi şehirlerinde yaşananlar bunların hiç de altında değildir. Şundan herke emin olsun. Bütün yaratılanları Yaradan’dan ötürü sevme kültürü iye büyümüş insanlarız. İzmirli de, İstanbullu da, Şırnaklı da olsak hepimiz bu ülkeyi çok seviyoruz. Orada gösteri yapan kardeşlerimizin bile aramızda yaş farkı, üslup, nesil farkı olabilir. Hepimiz bu ülke için birlikte daha iyisini başarma konusunda arzuluyuz. Biz onları da seviyoruz. Onlarla gerekli diyalogu kurabilecek özgüvene de sahibiz. Sayın yarın başbakanımızı orada çevreci ve iyi niyetle gösteri yapan kardeşlerimizin temsilcileriyle bir araya geleceğini ilan etti. Bunlar çözülür. Bunlar demokrasinin zenginlikleridir. Bunların hiçbir şekilde ülkemizin ulusal çıkarlarına zarar vermesine izin vermememiz gerekli diye düşünüyorum.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.