Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Çelik: Hakikati karşılayacak yeni fikirler üretmek gerekir

Bakan Çelik: Hakikati karşılayacak yeni fikirler üretmek gerekir

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, dünyada zaman zaman kriz dönemlerinin kalıcılaştığına işaret ederek, "Kimi vakit sözün tükendiği anlar vardır. İnsanoğlunun ürettiği söz tükenir. Ve hakikati karşılamakta zorlanır. Şimdi yine...

  • Ege Postası
  • 25.09.2013 - 17:31
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, dünyada zaman zaman kriz dönemlerinin kalıcılaştığına işaret ederek, "Kimi vakit sözün tükendiği anlar vardır. İnsanoğlunun ürettiği söz tükenir. Ve hakikati karşılamakta zorlanır. Şimdi yine böyle bir dönemden geçiyoruz." dedi.

Adana’daki programı kapsamında, Yüreğir Kültür Merkezi’nin açılışı törenine katılan Çelik, "Düne kadar en yüksekte tutulan demokratik değerler, serbest piyasa ekonomisi, hukukun üstünlüğü gibi değerler bugün güvenlik veya başka sebeplerle bir yerde darbe olduğu zaman, askıya alınabiliyor. Bir yerde başka bir nedenle temel insani değerler-Suriye’de olduğu gibi-bir takım jeopolitik, siyasi çıkar hesaplarıyla ertelenebiliyor. Dünyada sözün tükendiği, sözün hakikati karşılamakta zorlandığı zamanlardan bir tanesinin içinde yer alıyoruz. Dünyada bu tip kriz dönemlerinde yeni sözler söylemek lazım. Hakikati karşılayacak yeni fikirler üretmek gerekir. Buda bu merkezlerdeki faaliyetler sayesinde olur. Burada gelecek çocuk ve gençler geleceğin sözünü söyleyecek." diye konuştu.

Kültür Merkezleri’nin sadece geçmişin ve bugünün anlaşılması için değil; geleceğin tarihinin yazılması için kullanılmasını isteyen Ömer Çelik, şöyle devam etti: "Adana çok kadim bir kültüre sahip. Burada her toplantımızda iliklerimize kadar titreyebiliriz. 3 bin yıllık bir medeniyetin üzerinde duruyoruz. Yüzlerce medeniyete ev sahipliği yapmış toprakların üzerindeyiz. Bu toprakların meşru mirasçıları olarak, bütün bu kültürel birikimi bünyemizde toplayıp, bunu geleceğe taşıma görevi en çok bizim üzerimize düşüyor. Bu topraklar sanayisi ile tarımı ile marka olduğu kadar ürettikleri yazar, şair, roman, fikir adamları ve ozanlarla da Türkiye markasına ismini yazdırmıştır. Dünyada bir karşılık bulmuştur. Dolayısı ile bunların hepsinin birikimini geleceğe taşıma görevi, bizim üzerimizedir. Ekonomimizi, demokrasimizi daha geliştirmek, ülkemizi nasıl daha güçlü hale getirmek boynumuzun borcuysa, bunların hepsinden daha fazla milli kültürü ve evrensel kültürü genç ile çocuklara öğretmek en büyük borcumuzdur."

Türkiye’nin birçok yerinde bu şekildeki Kültür Merkezleri’nin 20-30 yıl bitirilemediğini vurgulayan Çelik, başbakanın önem vermesiyle bu yapıları çok kısa sürede tamamladıklarını açıkladı. Çelik, şunları söyledi: "21 yılda bir şey bitirilemiyorsa, o şey zaten yok demektir. Bu tip şeyleri yıkıp baştan yapsanız çok daha iyi projeler yaparsınız. Beli bir aşamaya geldikten sonra bunları süratle bitirmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Biz burada özellikle genç kardeşlerimiz için çok sayıda kültürel faaliyet istiyoruz. İstiyoruz genç kardeşlerimiz, çocuklar burada kendi ve dünya kültürlerini tanıyacakları çok fazla faaliyetle iç içe olsunlar."

Vali Hüseyin Avni Coş ise artık 20-30 yılda tamamlanan veya metruk vaziyette kalan temellerin kalmadığını söyledi. Bütün büyük yatırımların birkaç yılda bitirildiğine dikkat çeken Coş, “Bu yatırım maalesef 1992 yılında o dönemin şartları ve yaklaşımla yapılmış olup, proje itibariyle günümüz koşullarına yeterli cevap vermekten uzaktı. Ancak bakanımızın bürokrasiyi harekete geçirmesi sonucu projede mümkün olabilen gerekli düzeltmeler yapıldı.” İfadelerini kullandı. Bakan Çelik, daha sonra Vali Coş ve diğer katılımcılarla Kültür Merkezi’nin açılışını yaptı.

BAKAN ÇELİK: KISMETİMİZE KAPALI KAPI DÜŞTÜ

Merkez kütüphanelerinde çocuklarla sohbet eden Çelik, Adana Olgunlaştırma Enstitüsü’nün sergisini gezdi. Çelik, cami kapısını simgeleyen bir tablo önünde duran kapıyı açmaya çalıştı. Enstitü Müdürü İkbal Kalın’nın “Kapı açılmıyor, bundan sonra açılanı yapacağız” demesi üzerine Çelik, “Bizim kısmetimize de kapalı kapı düştü.” sözleri çevredekileri gülümsetti. Çelik, Çukurova Senfoni Orkestrası’nın konserini ilgiyle dinledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.