Dolar 34,1311
%0.1
Euro 37,9969
%-0.25
Altın 2.884,570
%0.33
Bist-100 9.888,00
%-0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Güler: 'İzmir'i seviyorum'

Bakan Güler: "İzmir'i seviyorum"

Yeni Asır Gazetesi'nden Zafer Şahi'lei görüşen İçişleri Bakanı Muammer Güler, onay için Çankaya Köşkü'ne sunulan Valiler Kararnamesi ile Diyarbakır'a atandığı belirtilen İzmir Valisi Cahit Kıraç'ın gitmesinin EXPO 2020 adaylık sürecine olumsuz bir etki yapmayacağını söyledi.

  • Ege Postası
  • 08.05.2013 - 10:20
ANKARA-  Yeni Asır'a özel açıklamalarda bulunan Güler, İzmir Valisi Cahit Kıraç ve Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak'ın görev yerlerinin değiştirilmesine ilişkin kararnamenin henüz çıkmadığını, yurt dışındabulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayının beklendiğini hatırlattı.
EXPO Yürütme Kurulu Başkanlığı görevini de üstlenen Vali Kıraç'ın Diyarbakır'a gitmesinin İzmir'in EXPO 2020 adaylık sürecine sekte vuracağı yönündeki görüşlere katılmadığını belirten Güler, "EXPO ile ilgili devletin bütün kurumları, bakanlıklar, Meclis Başkanlığı, karma parlamento komisyonu eş başkanları yoğun ve sistemli bir çalışma yürütüyor. Vali de bu çalışmaların bir kısmına katılıyor. EXPO süreci tek başına Valinin yürüteceği bir süreç değildir. Dolayısıyla valinin değişmesi sürece kesinlikle olumsuz bir etki yapmaz, İzmir'in adaylığına sekte vurmaz" diye konuştu.

'İzmir'i seviyorum'
Kendisinin de EXPO adaylık sürecinde üstlendiği görevler olduğunu anlatan Güler, "Türkiye'nin 2020 Olimpiyatları, EXPO 2020 ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyeliği için üç cephede birden çalışmalarımız aralıksız sürüyor. İnşallah üçünü de alacağız" dedi. Güler, şöyle konuştu: "Memleketim Mardin'den çok sayıda hemşerim İzmir'de yaşıyor. İzmir'in bendeki yeri ayrıdır"

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.