Dolar 34,2491
%0.03
Euro 37,6255
%-0.01
Altın 2.917,750
%-0.13
Bist-100 9.127,00
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Kılıç: 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresiyle ilgili sorunumuz yok

Bakan Kılıç: 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresiyle ilgili sorunumuz yok

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, terör meselesinin çözüme kavuşturulması durumunda Türkiye’yi hiçbir gücün tutamayacağını söyledi. Kılıç, "Kuru milliyetçi söylemlerle memleket kurtulmuyor. Kuru milliyetçi yaklaşımlarla arzu...

  • Ege Postası
  • 15.04.2013 - 21:33
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, terör meselesinin çözüme kavuşturulması durumunda Türkiye’yi hiçbir gücün tutamayacağını söyledi. Kılıç, "Kuru milliyetçi söylemlerle memleket kurtulmuyor. Kuru milliyetçi yaklaşımlarla arzu edilen ilerlemeler gerçekleşmiyor. Milletini en çok seven milleti için en çok çalışandır.” dedi.

KKTC'de Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ)’nin ev sahipliğinde Akademi Kıbrıs Platformu’nun düzenlediği gelişim seminerine katılan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Seminerde konuşan Kılıç, son günlerde tartışma konusu olan Türkiye Cumhuriyeti ibaresi ile ilgili olarak, Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti ibaresi ile bir dertleri olmadığını aktardı. “Buralardan artık bizim çıkmamız lazım.“ diyen Suat Kılıç, bu konuların artık geride bırakılarak dünya devletleri arasında yer alabilmek için geniş ölçekte düşünebilmek gerektiğini kaydetti.

Terör sıkıntısına rağmen Türkiye’nin dünyanın en hızlı ikinci Avrupa’nın en hızlı büyüyen birinci ekonomisi olmayı başardığını anlatan Kılıç, "Bunca hızlı tren hatlarını terörle mücadeleye rağmen yaptık. Bunca hastaneleri, okulları 570 bin toplu konut projelerini terörle mücadeleye rağmen yaptık. Bu frene rağmen İstanbul’da 100 milyon yolcu yıl kapasiteli havalimanının temelini atmayı planlıyoruz. Terör prangasına rağmen İstanbul Boğazı’na üçüncü köprüyü gerçekleştirmenin alt yapısını tamamlıyoruz.“ şeklinde konuştu.

“Türkiye terör meselesini çözüme kavuşturursa terörün freninden kurtulursa, ayağına vurulan terör prangasını kaldırıp bir kenara atarsa bu gücü bu ülkeyi kimsenin tutabilmesi mümkün müdür'” diye soran Kılıç, "Meseleye bu açıdan bakmak gerekir." dedi. Kuru milliyetçi söylemlerle memleketin kurtulamadığına vurgu yapan Kılıç, “Kuru milliyetçi yaklaşımlarla arzu edilen ilerlemeler gerçekleşmiyor. Milletini en çok seven milleti için en çok çalışandır. Milletini seven bu milletin analarını çocuğunu askere gönderirken şehit olma kaygısından kurtarandır. Milliyetçilik böyle olur.“ diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.