Dolar 34,2559
%0.05
Euro 37,6377
%0.02
Altın 2.916,000
%-0.19
Bist-100 9.139,00
%0.32

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kıvran: Duruşmanın ertelenmesi fırsat

Kıvran: Duruşmanın ertelenmesi fırsat

Münih Yabancılar Meclisi Başkanı Nükhet Kıvran, NSU davasının ilk duruşmasının önümüzdeki aya ertelenmesinin önemli bir adım olduğunu söyledi.Ertelemenin, Münih Eyaket Yüksek Mahkemesi'nin, hukuk adına yaptığı tarihi hataları düzeltmek...

  • Ege Postası
  • 15.04.2013 - 15:09
Münih Yabancılar Meclisi Başkanı Nükhet Kıvran, NSU davasının ilk duruşmasının önümüzdeki aya ertelenmesinin önemli bir adım olduğunu söyledi.

Ertelemenin, Münih Eyaket Yüksek Mahkemesi'nin, hukuk adına yaptığı tarihi hataları düzeltmek için, önemli fırsat olarak değerlendirmesi gerektiğini belirten Kıvra, "Türk ve Yunan kamuoyunun direkt haber alma özgürlüğünün önünü açmalıdır. Mahkemenin yürütülecek olan davanın hukuksal boyutu ile birlikte, kamuoyunun haber alma özgürlüğünün önüne engel koymanın kimsenin işine yaramayacağını anlamış olmasını arzu ederiz. Bu bağlamda bu dava aynı zamanda, bu ülkede yaşayan Türklerin, Yunanlıların ve diğer göçmenlerin Alman devletine karşı kaybolan güvenin tekrar inşası için hayati önem taşımaktadır. Türk basınını da kamuoyunun haber alma özgürlüğü adına yaptığı cesaretli girişimlerinden dolayı da tebrik ederim." dedi.

Avrupa Türk Demokratlar Birliği Bayern Başkanı Abdullah Sarılatın ise "Çok sevindirici bir olay. STK'ların ortak tepkilerinin bir karşılığını görüyoruz. Mahkemede mutlaka Türk basınına yer verecekler." ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.