Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Müezzinoğlu’ndan ilik kanseri gence yardım sözü

Bakan Müezzinoğlu’ndan ilik kanseri gence yardım sözü

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ilik kanseri teşhisi konulan 21 yaşındaki üniversiteli gencin tedavisi için yardım sözü verdi. Hastane kapısında bakanı gözyaşları içerisinde karşılayan anne Asuman Mişokka, oğlunun bir an önce iyileşmesi...

  • Ege Postası
  • 02.08.2013 - 18:41
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ilik kanseri teşhisi konulan 21 yaşındaki üniversiteli gencin tedavisi için yardım sözü verdi. Hastane kapısında bakanı gözyaşları içerisinde karşılayan anne Asuman Mişokka, oğlunun bir an önce iyileşmesi için yardım istedi. İlik kanseri genci, tedavi gördüğü ünitede ziyaret eden Müezzinoğlu, gencin tedavisi için her türlü desteği vereceğini söyledi.

Hayatında antibiyotik dahi alamayan Kağan Kulan, aşırı kilo kaybı yaşamaya başladı. Sosyal güvencesi olmadığı için yaklaşık üç ay hastaneye başvuramayan gencin annesi Asuman Mişokka, oğlunun tedavisi için yetkililerden yardım talep etti. Yeşil kart çıkartılmasının ardından üniversiteli genç Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürüldü. Kağan Kulan’a KML denilen Kronik Miyeloid Lösemi teşhisi konuldu. Yaklaşık bir ay tedavi gören genç kan seviyesi normal değerlerine ulaşınca taburcu edildi. Hastaneye rutin kontrollere giden gencin durumun farklı seyrettiği tespit edildi. Yeniden hastaneye yatırılan Kağan Kula’nın önce kemoterapi ardından da ilik nakli yapması gerekiyor. Ancak Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi, sadece kemoterapi tedavisinin yapılması üzerine anne Asuman Mişokka, oğlunun kemoterapi ve ilik naklinin birlikte yapıldığı bir hastaneye naklini istedi.

Annenin yardım isteğine, Sağlık Bakanı ve aynı zamanda Edirne Milletvekili olan Mehmet Müezzinoğlu kulak verdi. Çeşitli programlara katılmak üzere Edirne’ye gelen Bakan, üniversite hastanesine geçti. Hastane kapısında bakanı gözyaşları içerisinde karşılayan anne Asuman Mişokka, oğlunun bir an önce iyileşmesi için ondan yardım istedi. İlik kanseri genci, tedavi gördüğü ünitede ziyaret eden Mehmet Müezzinoğlu, hastane çıkışında yaptığı açıklamada, gencin tedavisi için her türlü desteği vereceğini söyledi. Hasta ziyareti için geldiğini ve doktorların gencin tedavisini takip ettiğini ifade eden Müezzinoğlu, burada yapılması gerekenlerin yapıldığını kaydetti. Müezzinoğlu, “Aile Antalya’ya nakil istiyor. Aile ne arzu ediyorsa biz de o anlamda onlara her türlü desteği vereceğiz. Allah’tan şifa diliyorum.” dedi. 7 ay öncesine kadar herhangi bir sağlık problemlerinin olmadığını belirten gözü yaşlı anne Asuman Mişokka, o zamana kadar oğlunun bir antibiyotik hap bile almadığını belirtti.

Hastaneye geldiklerinde oğluna Kronik Miyeloid Lösemi (KML) teşhisi konulduğunu anlatan Mişokka, “Fakat bunun kemoterapi almadan yüzde 90 iyileşebilir dediler. Biz devamlı kontrollere geliyorduk. Son geldiğimizde enfeksiyon almış dediler. Şimdi ise üç günden beri uğraşıyorlar. Oğlumun günler ve haftalar içerisinde kemoterapi ve ilik nakli olmazsa oğlunuzu kaybedeceksiniz diyorlar bana. Oğlum şu an çok hasta ve burada.” diye konuştu.

Yaptıkları araştırmalara göre, bu konuda Akdeniz Üniversitesi’nin çok iyi olduğunu belirten Mişokka, “Akdeniz Üniversitesi’ni istiyoruz. Araştırmalarımıza göre daha iyi bir yermiş. İlik nakli de oluyor. Onun için orası üzerinde duruyoruz. Ancak yeşil kartımız olduğu için bazı engeller var. Sigortalı olmamız gerekiyor. İnşallah yardım edecekler. Benim oğlum daha çok genç. Ne yapılacaksa yapılsın istiyoruz. Bakanımız bize söz verdi. Kağan için ne gerekiyorsa yapılacak dedi. Şimdi onlar kalacağı yeri ayarlayacaklar. Akdeniz Üniversitesi'ne sevkimizi istiyoruz. Allah bakanımızdan ve devletimizden razı olsun. Onların eksikliğini göstermesin.” açıklamasını yaptı.

Üniversite öğrencisi Kağan Kulan ise kış döneminde bu hastalığına yakalandığını, sağlık güvencesi olmadığı için yaklaşık 3 ay hasta bir şekilde gezdiğini söyledi. Sonra kendilerine yapılan yardımın ardından hastaneye gelerek bir ay yattığını ve KML teşhisi konulduğunu ifade Kulan, “Kan seviyem normale dönünce saldılar beni. Fakat geçen gün rutin kontrole geldiğimde hastalığımın başka seviyeye geçtiği tespit edildi. Şimdi yine yatırdılar. Sağ olsun Sağlık Bakanımız geldi, yardımcı oldu. Yatıyoruz. Her şeyden önce umutluyum. İlik bir çok hastanın aradığı bir şey. Benim de var. Ama kardeşimin olması güzel bir olay. Bize çok yardımcı olacak. Bu hastalıkla ilgili olarak burada kemoterapi olacağım ancak ilik nakli başka yerde olacak. Ben de nerede tedavi başlayacaksa orada bitsin istiyorum. Başka bir hastanede olursa daha iyi olur.” dedi.



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.