Dolar 34,1139
%0.01
Euro 38,2012
%0.09
Altın 2.914,380
%-0.01
Bist-100 10.030,00
%1.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Yıldırım: Hükümet olarak İzmir’e pozitif ayrımcılık yapıyoruz

Bakan Yıldırım: Hükümet olarak İzmir’e pozitif ayrımcılık yapıyoruz

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Hükümet olarak İzmir’e pozitif ayrımcılık yaptıklarını söyledi. Yıldırım, “Şimdiye kadar İzmir’in sorunları ‘yerelle ilgili hükümetle ilgili’ diye bir şey düşünmedik....

  • Ege Postası
  • 01.05.2013 - 17:41
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Hükümet olarak İzmir’e pozitif ayrımcılık yaptıklarını söyledi. Yıldırım, “Şimdiye kadar İzmir’in sorunları ‘yerelle ilgili hükümetle ilgili’ diye bir şey düşünmedik. Hepsinde yardımcı olmaya çalıştık.” dedi.

İzmir’de düzenlenen Türkiye-Amerika Sivil Havacılık Konferansı’na katılan Bakan Yıldırım, gazetecilerin sorularını cevapladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun “Hükümetle ilişkilerimizde bir sorun yok. Ama AK Parti İl Başkanlığı’ndaki bazı yöneticiler sorunları farklı anlatıyor. O yüzden farklı açıklamalar geliyor.” sözlerinin hatırlatılması üzerine Yıldırım, “Gayet güzel söylemiş. Teşekkür ediyorum. Bizde baştan beri aynı şeyi söylüyoruz. Hükümet olarak İzmir’e her zaman pozitif ayrımcılık yapmaya çalıştık. İzmir’in sorunlarını ‘yerelle ilgili hükümetle ilgilidir’ diye bir şey düşünmedik. Hepsinde yardımcı olmaya çalıştık. Çünkü ben İzmir milletvekiliyim. Türkiye Cumhuriyeti’nin en uzun görev yapan bakanıyım. İzmir’e karşı sorumluluklarımız var. Dolayısıyla hep söylediğimizi tekrar ediyorum. Hizmette siyaset olmaz. Bu anlayışla yola çıktık. Aynı şekilde devam ediyoruz.” karşılığını verdi.

Kocaoğlu’nun katıldığı bir TV programında, “Binali Yıldırım, büyükşehir belediyesine aday gösterilmesi halinde, 12 yıllık bakanlık yapmış bir siyasetçiyle yarışmaktan onur duyarım. Centilmence bir yarış olur.” yönelik sözlerine de, Bakan Yıldırım “Bu sözlerle aday olduğunu mu açıkladı'” diye sordu. Ardından, “Ee hayırlı olsun. Zamanı gelince AK Parti de adayını belirleyecek. O zaman da İzmirli hemşehrilerimiz kimi seçeceklerine karar verecek.” dedi. Yıldırım, kendisinin aday olup olmayacağıyla ilgili soruya da şu cevabı verdi: “Şu anda gündemimizde seçim yok. Gündem hizmet. Gündem seçim değil, geçim. İşleri yapacağız. İzmir’in işlerini göreceğiz. Memleketimizin yolunu yapacağız. Havayolunu ‘halkın yolu’ yapacağız. Günü geldiğinde de İzmir’de seçimleri de en güzel şekilde yapacağız.”

KIRMIZI RUJA ESPİRİLİ CEVAP VERDİ

Binali Yıldırım, THY’de hosteslere kırmızı rujun yasaklanmasıyla ilgili de soruya da esprili cevap verdi: “Kırmızı güzel bir renk. Ay yıldızlı bayrağımızın rengi.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.