Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan 'eksik ilaç yok' dedi, CHP'li vekil Yunanistan'dan ilaç getirtti

Bakan 'eksik ilaç yok' dedi, CHP'li vekil Yunanistan'dan ilaç getirtti

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, lenf kanseri teşhisi konulan üniversite öğrencisi Dilek Özçelik’in ilaçları konusunda bir eksikliğin olmadığını belirtti. Ancak CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, bir partiliyi Yunanistan'a göndererek...

  • Ege Postası
  • 17.04.2013 - 17:59
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, lenf kanseri teşhisi konulan üniversite öğrencisi Dilek Özçelik’in ilaçları konusunda bir eksikliğin olmadığını belirtti. Ancak CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, bir partiliyi Yunanistan'a göndererek ilaç getirtti.

Geçtiğimiz Pazar günü Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın Edirne ziyareti sırasında lenf kanseri tedavisi gören genç kızla Bakan Bayraktar arasında yaşanan diyalog Türkiye'nin gündemine damgasını vurmuştu. Tedavisinin sağlıklı bir şekilde yapılması için ilaçlara ihtiyacının bulunduğunu ancak bunların da ancak yurt dışından getirtilmesi gerektiğini söyleyen Dilek Özçelik, ilaçları dışarıdan temin etme imkanının olmadığını belirtmişti. Erdoğan Bayraktar Edirne'den ayrılırken Vali Hasan Duruer'e genç kızın tedavisi için gerekenin yapılması talimatını vermişti. Valiliğin devreye girmesiyle birlikte Dilek Özçelik'in tedavisine Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji Bölümü'nde başlanmıştı.

Edirne'ye dün bir ziyaret gerçekleştiren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Dilek'e geçmiş olsun ziyaretinde bulundum. Sıkıntısını sordum. Şu an olağanüstü bir sorunu yok. Gerekeni yapıyoruz. Zaten doktorlarımız da orada. Söyleyeceğim ilave bir şey yok. Ne gerekirse yapacağız. Bütün hastalarımıza olduğu gibi. Arkadaşlar, eksik ilaç diye bir şey yok. Az önce üniversitede söyledim. Birileri bu ülkede ilaç anlamında dinamikleriyle zaman zaman bizi tünele sokmaya çalışıyor. Bu anlamda hiçbir hastamız mağdur olmayacak." demişti.

CHP Edirne Merkez İlçe Yöneticisi Olkan Bayır, Edirne Milletvekili Recep Gürkan tarafından Yunanistan'dan getirtilen ilaçları Dilek Özçelik'e teslim etmek üzere üniversite hastanesine geldi.

Burada bir açıklama yapan Bayır, "Milletvekilimiz bir arkadaşımızı Yunanistan'a göndererek Dilek Özçelik'in ilaçlarını temin etmiştir. Sağlık Bakanımız kendisine ilaçların temin edileceğini söylemiş. Ama zaman bildirmemiştir. Vekilimiz de arkadaşımızı hemen Yunanistan'a yollayarak ilaçları temin etti. Şu an hastamızın yanına giderek ilaçları teslim edeceğiz. İlaçlar pahalı değil. Sıkıntı ilaçların bulunamaması. İlaçları 15 euroya aldık. Türkiye'de bu ilaçlardan birinin fiyatı 105 lira, diğerinin 34 liradır." dedi.

Sağlık Bakanı'nın ziyaretiyle ilgili konuşan Dilek Özçelik ise Bakan Müezzinoğlu'nun geçmiş olsun dileğinde bulunduğunu söyledi.

Özçelik, "İlaçlarım için kendileri söz verdi. Moralimi yüksek tutmam gerektiğini, 'ben bana düşen görevi sen de kendine düşen görevi yap' dedi. Umarım söylediği olur. Hastaneye yattım. Tedavim başlayacak inşallah. Tedavim bitene kadar ilaç konusunda tedirginlik yaşamam umarım, verilen sözlerin arkasında durulur." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.