Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balbay’dan mektup var

Balbay’dan mektup var

Cumhuriyet Halk Partisi’nin tutuklu İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’dan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’a mektup.

  • Ege Postası
  • 07.09.2012 - 10:38
 81. İzmir Enternasyonel Fuarı’ndaki Bayraklı Belediyesi standında 9 Eylül Pazar günü saat 20.30’da Mustafa Balbay’ın “Silivri toplama kampı Zulümhane, Zulümdar, Düşünüyorum o halde sanığım Zulumname ” isimli kitapları ücretsiz olarak dağıtılacak. Kitabının dağıtılacağı haberini alan Balbay’dan tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nden özlem dolu satırlar geldi.

Silivri’den özlem dolu satırlar

Balbay, “9 Eylül ruhunu bugüne taşıyan yurtsever İzmirliler, Bayraklı Belediyesi’nin ana direği can dostlar, Bugünümüz ve geleceğimiz sevgili gençler” diyerek başladığı mektubunda “İzmir Fuarı’nın o güzelim ikliminde bir kitapla, bir mektupla da olsa sizlere ulaşabildiğim için çok mutluyum. Ayrılıklar, bazen dostlukları, kardeşlikleri pekiştirmeye yarar. Sevgiyi güçlendirir, gelecek kavramını daha anlamlı hale getirir. Demir parmaklıkların arkasından sizlere bu duygularla sesleniyorum. İzmir Fuarı’nın havasını içinize çekerken, özgürlüğü soluduğunuzu, bağımsızlık ruhunu soluduğunuzu, etrafınızdaki yığınlarla birlikte kardeşçe yaşama duygusunu soluduğunuzu unutmayın. Bugün sizlerle aynı güneşin altındayız, aynı umutların ufkundayız, aynı kitapların arasındayız.

Yakın gelecekte aynı sokaklarda, aynı sokaklarda, aynı meydanlarda olacağız. 5 bin yıllık İzmir’imizin en eski yerleşim yeri Bayraklı sırtlarından, bir yanımız Karşıyaka bir yanımız Konak, egeyi selamlayacağız. Türkiye’yi selamlayacağız. O günlerin özlemiyle hepinize kitaplar dolusu saygılar, sevgiler sunuyorum” dedi.

Gönül isterdi ki bizimle olsun

Mektubun sonunu “CHP İzmir Milletvekili Kardeşiniz” diyerek imzalayan Mustafa Balbay’a seslenen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Gönül isterdi ki Mustafa Balbay bizimle olsun, kendi kitaplarını imzalasın. Ruhunun burada olduğunu yazdığı mektuptan algılayabiliyorum. Dilerim kendi de yazıp dağıtır. Biz burada dostlarıyla birlikte kitaplarını dağıtacağız” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.