Dolar 34,1146
%0.05
Euro 38,1286
%0.09
Altın 2.880,070
%0.18
Bist-100 9.900,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balçova yeşile koşuyor

Balçova yeşile koşuyor

Balçova’nın önemli bir bölümünde alt yapı çalışmalarını bitiren Balçova Belediyesi şimdi de ilçenin çehresini yeni baştan planlıyor .

  • Ege Postası
  • 09.05.2013 - 09:30
İZMİR - Son bir yılda yağmur suyu kanalı, jeotermal, fiber optik alt yapı çalışmalarının yapıldığı Balçova’da yoğun bir yeşillendirme ve üst yapı düzenlemesi atağı başladı. Bu kapsamda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de desteğini alan Balçova Belediyesi ilçenin dört ana caddesi olan Ata, Sakarya, Mithatpaşa ve Vali Hüseyin Öğütcen Caddeleri’nin asfaltlarını yeniledi. İlçe içinde de onlarca sokağın asfaltını da değiştiren Balçova Belediyesi eski asfaltları kazıdıktan sonra yeni asfalt serimi yaptı.

Yenileme çalışmalarında en önemli yeri ise Balçova’nın parkları aldı. Balçova’nın İzmir’in en yeşil ilçesi olduğunun altını çizen Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya “Göreve geldiğimizden bu yana Balçova’ya onlarca oyun parkı ve yeşil alan kazandırdık. Orman İçi Piknik Alanı, Ilıcalardaki Rekreasyon Alanı ve İnciraltı Kent Ormanı Balçovalıların yeni aktivite alanı haline geldi. Ayrıca tüm eski oyun parklarını da yeniledik. Birçoğuna kameralar yerleştirerek MOBESE Sistemine dahil ettik. Şimdi iki büyük parkımız olan Duru Park ve Öğretmenler Parkını da yenileyerek halkımızın hizmetine sunduk” diye konuştu.



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.