Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balçova’da Gaziler Günü Kutlandı

Balçova’da Gaziler Günü Kutlandı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik unvanın verilişinin 94. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Balçova’da da çeşitli etkinlikler ile kutlandı

  • Ege Postası
  • 19.09.2015 - 10:43
İZMİR- Balçova Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene Balçova Kaymakamı Süleyman Özçakıcı, Balçova Garnizon Komutanı P.Alb.Hasan Paçacı, Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Emekli Astsubaylar Derneği Başkanı Erdoğan Öztürk, protokol üyeleri, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtı’na Çelenklerin konulmasının ardından törene katılanlar Saygı Duruşu’nda bulunarak İstiklal Marşını okudu.

Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya’nın Gaziler Günü nedeniyle verdiği yemeğe ise ilçede yaşayan Şehit Yakınları, gaziler ve Belediye Meclis Üyeleri katıldı. Yemekte bir konuşma yapan Başkan Çalkaya “Sizler ve sizlerin yakını olan şehitler bu vatan için ya canını ya da bir organını feda etti. Bizlerin, size minnettarlığımızı sözlerimiz ile anlatmamız çok zor. O yüzden sizin kadar vatanımızı severek sizlere borcumuzu ödeyebiliriz” diye konuştu. Vatanın kurtuluşunun gelecek nesillere aktarılması için de çalışmalar yaptıklarını ifade eden Başkan Çalkaya “Binlerce Balçovalı çocuğumuzu Çanakkale’ye ve Anıtkabir’e götürüyoruz. Amacımız bağımsızlık ruhunu ve vatanın nasıl kurtulduğunu onlara öğretebilmek” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.