Dolar 34,1149
%0.02
Euro 38,2260
%0.15
Altın 2.916,920
%0.08
Bist-100 10.030,00
%1.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balçova’da ‘topuk sesleri’ yükseliyor

Balçova’da ‘topuk sesleri’ yükseliyor

Eski bir semt evi sorumlusu olması nedeniyle vatandaşla diyaloğu üst düzeyde olan CHP Balçova İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz hem sokak çalışmalarında hem de ilçe binasındaki çalışmalarda örgütle birlikte parmak ısırtıyor. Özelikle sokak çalışmalarında kahve ziyaretlerine büyük önem veren Eryılmaz ve partili kadınlar hem vatandaşın sorunlarını öğreniyor hem de CHP’nin yapacaklarını anlatıyor. Eryılmaz ve partili kadınlar bunu yaparken zaman zaman kahvede okey oynayan vatandaşlara da eşlik ediyor. Bu arada Balçova İlçe Örgütü bastırdığı ajandayla hem görsel propaganda yapacak hem de üyelerine bol bol not tutturacak.

  • Ege Postası
  • 24.01.2013 - 12:54
SERCAN AVCI/HAER SERVİSİ - CHP’nin İzmir’de iki kadın ilçe başkanından biri olan Balçova İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz Balçova’da fark yaratmaya devam ediyor.CHP’nin İzmir’de en fazla kadın üyeye sahip olduğu ilçe olan Balçova’da Eryılmaz’la birlikte ‘topuk sesleri’de ilçenin dört bir yanında yükselmekte. Eski bir semt evi sorumlusu olması nedeniyle vatandaşla diyaloğu üst düzeyde olan Eryılmaz hem sokak çalışmalarında hem de ilçe binasındaki çalışmalarda örgütle birlikte parmak ısırtıyor.

Özelikle sokak çalışmalarında kahve ziyaretlerine büyük önem veren Eryılmaz ve partili kadınlar hem vatandaşın sorunlarını öğreniyor hem de CHP’nin yapacaklarını anlatıyor. Eryılmaz ve partili kadınlar bunu yaparken zaman zaman kahvede okey oynayan vatandaşlara da eşlik ediyor.



“OKEY OYNUYORUZ İLETİŞİM KURUYORUZ”

En çok kadın üyeye sahip ilçe örgütü olduklarını hatırlatan Eryılmaz, bu durumun avantajlarını şöyle anlattı, “ Bunun avantajı bizde çok. Benim bile kadın olmamım çok büyük avantajı var. Çünkü kapıyı çaldığım zaman görüşmek istiyoruz dediğimiz zaman hemen içeri buyur ediliyoruz. Bu avantaj… Dolaşan kişi erkek olsaydı kapılar açılmayabilirdi. Günümüzde durum da kötü. Herkes güvenemiyor. Kadın olduğu zaman durum biraz daha farklı olabiliyor Kahveye girdiğimiz zaman hemen fark yaratıyoruz. Gerekirse okey oynayan vatandaşlara eşlik ediyoruz. Hem sohbet ediyoruz hem de sorunlarını dinliyoruz, fikirlerini alıyoruz, CHP’nin yapacaklarını anlatıyoruz” dedi.

“SORU İŞARETİ BIRAKIYORUZ”

CHP’ye oy atmayan insanlara ulaştıklarında amaçlarının ‘kafalarda soru işaretleri bırakmak’ olduğuna dikkat çeken Eryılmaz, “ Mesela karşındaki insan AK Partili. Onu karşına alıp 2 3 saat konuşup CHP’li yapmak gibi bir amacın olmamalı. Bu imkansız bir amaç. Ben diyorum ki 3 cümle söyle. Bir dahakine 4 olur 5 olur. Baktın artık dur veriyor sana. Çek kendini geriye. Ama en azından ne ya? Bir soru işareti yarat. Ondan emin olduysan zaten gerisi gelir artık. Bu şekilde ikna yöntemiyle olmalı. Çünkü biz doğruyuz. Yanlış bir şey yapmıyoruz. Doğruları yapıyoruz. Olan şeyleri görüyoruz. Türkiye’nin şu anki durumunu görüyor ve yanlış yerlere gittiğini görüyoruz. Doğru olduğumuz için insanları ikna etmekte zorlanacağımı zannetmiyorum. Bir küçük altınla, 400 lira ile bir iş ile o insanları ikna etmek zorunda kalmayacağımı biliyorum. Çünkü ben gerçekleri söylüyorum. Ülkenin şartlarını anlattığınız zaman insanlara, bir problem kalmıyor kafasında soru işareti oluşuyor” diye konuştu.



İLÇEDE VATANDAŞLARA KURS İMKANI

Eski bir semt evi sorumlusunun avantajlarını da iyi kullanan Eryılmaz, ilçe binasını en aktif kullanan başkanlardan. Gün içersinde insan sirkülasyonunun çok olduğu Balçova CHP İlçe Başkanlığı’nda vatandaşlara yönelik kurslarda veriliyor. Halk eğitim ile birlikte kurslar düzenlediklerini belirten Eryılmaz, “ Bize ücretsiz öğretmen gönderebiliyorlar. İlçe binamızdaki toplantı salonu çok uygun bir yer…Gitar,bağlama, pazarlama ve İngilizce kurslarımız var şu an... En azından bu vesile ile insanlar bu binaya giriyorlar. Bizlerle tanışıyorlar. Kurslarımız duyuluyor, onların da ilgisini çekiyor” dedi.

PARTİLİDE 2 FARKLI ALGI YARATTIM

İlçe başkanlığında partililerde iki türlü algı oluşturduğunun altını çizen Eryılmaz, “Ben bu koltuğa oturduktan sonra üyeler de dahil farklı algılar oluştu insanlarda. Birincisi CHP’ye üye olma ihtiyacı hissediyorlar. Birde ‘evet ben bir senedir üyeyim devamlı çalışıp parti içi mücadele veriyorum ama ben de o koltuğa oturabilirim’ diyebiliyor. ‘20 senedir burada siyaset yapan kalburüstü siyasetçilerimiz haricinde ben de o koltuğa oturabilirim. Bende ilçe yöneticisi olabilirim’ düşüncesi var artık Balçova’da. Ve bu insanları şevklendiriyor” ifadelerini kullandı.

“SOSYAL BELEDİYECİLİK AVANTAJIMIZ”

Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya’yla uyum içinde çalıştıklarını ifade eden Eryılmaz, “İlçemizde AK Partiye oy verenler bile Mehmet Ali Çalkaya ismini biliyorlar. Mehmet Ali Çalkaya’nın yaptıkları işleri takdir ediyorlar, yaptıkları işleri anlat dediğin zaman anlatıyorlar. İnsanlarla duygu alışverişini iyi yapmalıyız. Belediye Başkanımızın da bunu çok iyi yaptığını düşünüyorum. Yerel seçimde biz AK Parti’den de oy alıyoruz diğer partilerden de... Burada Başkanımın hep söylediği bir şey var. Biz burada sosyal belediyecilik yapıyoruz. Belediye ile ilgili bir sıkıntımız yok. Belediye başkanımın örgütle de bir sıkıntısı yok. Zaman zaman mutlaka farklı sesler olacak. Bu demokrasinin gereğidir. Biz Türkiye’ye aşığız. CHP’ye aşığız” dedi.

ÇOK AMAÇLI AJANDA

Balçova İlçe Örgütü bastırdığı ajandayla hem görsel propaganda yapacak hem de üyelerine bol bol not tutturacak. Üzerinde Mustafa Kemal Atatürk ile Kemal Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafı ve CHP’nin logosunun yer aldığı, arka kısmında da Atatürk’ün ‘benim iki büyük eserim vardır, biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’ sözünün yer aldığı ajandayı sokak çalışmalarında ellerinden düşürmeyecek olan üyeler hem propaganda yapmış olacak hem de gittikleri yerlerde bol bol not tutacak. Üyelerden isteyenlerse ajanda karşılığında ilçeye bağış yapabilecek. Bastırdıkları ajandanın ilçelere örnek olması gerektiği ifade eden Eryılmaz, “ Üyelerimiz mahallelerde, apartmanlarında, sokak ziyaretlerinde bu ajandalarımız sayesinde not tutacaklar. Ellerindeki ajandalar hem de bir propaganda aracı olmuş olacak. Ayrıca üyelerimiz ajandaları alıp ilçe örgütüne bağış yapabiliyor. Bu sayede yerel seçimlerde pankart, broşür gibi çalışmalar için ilçe örgütünün maddi gücü olmuş oluyor” dedi.



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.