Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balçovalı kadınlar caddelere sığmadı

Balçovalı kadınlar caddelere sığmadı

Balçova’da CHP’nin düzenlediği Kadınlar Günü etkinliğinde tavasını, tenceresini, ayakkabı kutusunu alan kadınlar sokaklara çıktı. Sloganlar atarak yürüyen kadınlar, eşitsizliklere ve kadınlara uygulanan baskılara isyan etti.

  • Ege Postası
  • 09.03.2014 - 11:23
İZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi Balçova İlçe Örgütü’nün düzenlediği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü renkli görüntülere sahne oldu. Evlerinden tavalarını, tencerelerini alarak sokağa çıkan kadınlar, ayakkabı kutularını da dolar şeklindeki peçeteler ile doldurdu. Sakarya ve Ata Caddeleri’nde sloganlar atarak yürüyen Balçovalı Kadınlar çevredeki vatandaşlar tarafından da desteklendi.



Seçim bürosu önünde kadınları karşılayarak haklarını aradıkları için kendilerine teşekkür eden Balçova  Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Çalkaya “Son yıllarda kadınlar üzerindeki baskılar ve Cumhuriyet’in onlara verdiği kazanımlar üzerinde yoğun bir baskı var. Bu baskıları yerle bir edecek olan sizlersiniz. Kadın isteyince tüm zorlukları aşar” diye konuştu. Etkinliğin sonunda kadınlar davullar çalarak, halay çekerek eğlendi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.