Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova Belediyesi geleceğin bilim insanlarını yetiştiriyor

Bornova Belediyesi geleceğin bilim insanlarını yetiştiriyor

Bornova Belediyesi, Genç Kaşifler Bilim Evi’nde 5 yılda 6 bini aşkın öğrenciye eğitim verdi. Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, ‘‘Çocuklarımızın beyinlerinde ve yüreklerinde inşa ettiğimiz binalar, fiziki olarak yaptığımız binalardan çok daha önemli’’ dedi

  • Ege Postası
  • 08.03.2014 - 11:19
İZMİR- 2008 yılından beri çalışmalarını sürdüren Bornova Belediyesi Genç Kaşifler Bilim Evi’nde bugüne kadar 6 binin üzerinde dördüncü ve beşinci sınıf öğrencisine fizik, kimya, biyoloji, teknoloji ve matematik alanlarında laboratuvar çalışması yapma olanağı buldu. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullardan fen bilimlerine meraklı öğrenciler deney ağırlıklı çalışmalara katılarak “katılım belgesi” aldı.

Genç Kaşifler Bilim Evi, bilgi ve teknoloji çağında, keşfetmeye hevesli, matematik, teknoloji ve fen bilimlerine meraklı çocukları bir araya getirmek, bilimi sevdirmek, birer bilim insanı olma yolunda yönlendirmek ve desteklemek, küçük yaştan başlayarak araştırma yapmaya, soru sormaya, analitik düşünmeye teşvik etmek amacıyla hizmet veriyor.
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Eğitim ve öğretimin, özellikle de bilimim geleceğimiz için çok önemli olduğuna dikkat çekti. Eğitim ve öğretim alanında verdikleri hizmetlerin bina yapmaktan çok daha önemli olduğunu söyleyen Başkan Sındır, ‘‘Asıl olan çocuklarımızın beyinlerinde ve yüreklerinde inşa ettiğimiz binalar. Amacımız; Onların geleceğin aydın insanları olması ve bu ülkeyi Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedeflere taşıması. Bizim tüm çabamız bunun için’’ diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.