Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova Belediyesi’nden 8 Mart’ta kadınlara büyük hediye

Bornova Belediyesi’nden 8 Mart’ta kadınlara büyük hediye

Bornova Belediyesi’nin yaklaşık bir yıl gibi kısa bir sürede tamamladığı Merkez Pazaryeri, görkemli bir törenle açıldı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde düzenlenen törende kadınlara hediye edilen pazarda, ilk tezgahları kuranlar da yine kadınlar oldu. Bornova Belediyesi Üretici Kadın Pazarı’nın rengarenk tezgahlarıyla renklenen açılışta kurdeleyi Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, CHP İzmir Milletvekilleri Mehmet Susam ve Mustafa Moroğlu, CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Olgun Atila, CHP Bornova İlçe Başkanı Fatma Doğru ve kadınlar birlikte kesti.

  • Ege Postası
  • 09.03.2014 - 11:11
İZMİR- Bornova Belediyesi, ilçe merkezinin en önemli ihtiyaçları arasında yeralan ve yaklaşık 40 yıldır eksikliği hissedilen Bornova Merkez Pazaryeri’ni tamamlayarak açılışını yaptı. İkisi yeraltında ikisi yerüstü olmak üzere toplam dört katlı olan, yürüyen merdiven gibi modern olanakların sunulduğu Bornova Merkez Pazaryeri’nin açılışı görkemli bir törenle yapıldı. Açılış kurdelesini Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, CHP İzmir Milletvekilleri Mehmet Susam ve Mustafa Moroğlu, CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Olgun Atila, CHP Bornova İlçe Başkanı Fatma Doğru ve kadınlar birlikte kesti. Canlı müzik dinletisinin de sunulduğu törene Bornovalılar büyük ilgi gösterdi.
 
Söz verdiklerimizden fazlasını yaptık
 
Merkez Pazaryeri’nin açılış töreninde bir konuşma yapan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “5 yıl önce göreve geldiğimde söz verdiğim projelerin tamamını, hatta daha da fazlasını yerine getirmiş olmanın onurunu ve gururunu yaşıyorum.Merkez Pazaryeri de bu projelerden biridir” dedi. Merkez Pazaryeri’ni açılış aşamasına getirene kadar yaşanan kamulaştırma ve planlarla ilgili itiraz süreçlerinde verdikleri mücadeleyi anlatan Başkan Sındır şu bilgileri verdi: “Bütün sıkıntıları aştıktan sonra pazaryerimizi bir yılda tamamlamanın gururunu hepbirlikte yaşıyoruz. Burasının Çarşamba ve Pazar günleri kuruluan pazarın dışındaki günlerde de köylü pazarı, organik ürünler pazarı, üretici kadın pazarı olarak da sürekli hizmet vermeye devam etmesini temenni ediyorum.” 
5 yıllık görev süresinde 8 pazaryeri yapıp tammaladıklarını hatırlatan Başkan Sındır, “İçimde sadece Yeşilova Pazaryeri uhde kaldı. O sorunu da benden sonraki belediye başkanımız çözecektir” diye konuştu. Belediye başkanlığı görevini Mart ayı sonunda devredeceğini hatırlatan Başkan Sındır, “Ben Bornova’da doğdum ve büyüdüm. Burada da yaşamaya devam edeceğim. Bu pazaryerinden de alışveriş yapacağım” dedi.
 
CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam da yaptığı konuşmada Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadınlara Merkez Pazaryeri’ni hediye etmesinden büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, “Rantı son derece yüksek olan bu bölgede AVM de yapılabilirdi. Ancak başkanımız bunu tercih etmedi. Halkın yararına olan pazaryerini tercih etti. Onu kutluyorum” dedi.
 
Bir yılda tamamlandı
 
Merkez Pazaryeri’nin yapımı için, Bornovalıların daha temiz ve düzenli koşullarda pazar alışverişini yapmasını sağlamak için 6.5 milyon lira kamulaştırma bedeli ödendi, 24 parseldeki 18 binanın yıkımı gerçekleştirildi. Bu süreçte kamulaştırma kararları ve planlara yapılan itiraz nedeniyle başlayan hukuki süreç çözüldü. Bornova Belediyesi, katlı otopark ile Paterson Köşkü’ne komşu arazideki pazaryeri alanında, 1781 metrekarelik pazaryeri alanı, 1197 metrekarelik de otopark alanı kamulaştırdı. Toplam inşaat alanı 13 bin 565 metrekare olan Merkez Pazaryeri ikisi yerüstünde ikisi yeraltında olmak üzere toplam 4 katlı olarak inşaa edildi.
Binanın yeraltındaki iki katı otopark olarak kullanılacak. Merkez Pazaryeri’nin en alttaki 2. bodrum katı 3 bin 380 metrekare ve 66 otomobil kapasiteli olacak. 1. bodrum katta ise 3 bin 380 metrekare alana 73 otomobil park edilebilecek. Zemin kat 3 bin 380 metrekare ve 166 tezgah kapasiteli, 1. kat 3 bin 425 metrekare ve 166 tezgah kapasiteli olacak. Yürüyen merdivenli ve engelli asansörlü modern pazaryerinin  toplam alanı 6 bin 800 metrekareyi buluyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.