Dolar 34,2953
%0.38
Euro 37,5101
%-0.03
Altın 2.908,400
%0.66
Bist-100 9.021,00
%0.63

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balıkesir Üniversitesi KPSS'de Türkiye ikincisi çıkardı

Balıkesir Üniversitesi KPSS'de Türkiye ikincisi çıkardı

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ), bu yıl yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)'nda Türkiye ikincisi ve 10.'su çıkardı. Necatibey Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olan Büşra Bayezit ve Fen Bilgisi...

  • Ege Postası
  • 03.08.2013 - 13:46
Balıkesir Üniversitesi (BAÜ), bu yıl yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)'nda Türkiye ikincisi ve 10.'su çıkardı. Necatibey Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olan Büşra Bayezit ve Fen Bilgisi Öğretmenliği mezunu Nilay Özen derece yaptı. Aynı zamanda kendi bölümlerinden de birincilikle mezun olan iki öğrenciden Bayezit, 141 bin 562 adayın bulunduğu Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı (KPSS P121)'nda 96.83 puanla Türkiye ikincisi, Özen ise 93.78 puanla aynı türde Türkiye 10.'su oldu.

Dereceye giren öğrencilerin elde ettiği başarıda, üniversitenin ve öğretim elemanlarının önemli payı olduğu belirtildi. İki aday, ayrıca bu yıl ilk defa yapılan Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı ve kapsamı hakkında kendilerini bilgilendiren ve hazırlık sürecine önemli destek veren hocalarına teşekkür etti. BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan da ortaya çıkan başarıların, öğrencilerin disiplinli çalışmalarının sonucu ve üniversitenin sunduğu öğretim kalitesinin bir göstergesi olduğunu bildirdi. Alkan, başta öğrenciler olmak üzere başarıda payı olan öğretim elemanları ve aileleri de kutladı.

Bu arada İlköğretim Matemetik Öğretmenliği Bölümü mezunlarından Aslı Nur Çankaya KPSS'de Türkiye 95.'si olurken önceki yıllarda olduğu gibi Türkiye genelinde ilk bin arasında çok sayıda BAÜ mezunu yer aldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.