Dolar 34,1788
%0.05
Euro 38,2862
%0.32
Altın 2.898,930
%-0.73
Bist-100 9.679,00
%-1.01

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balıkesir Valisi Turhan cemevi açılış törenine katıldı

Balıkesir Valisi Turhan cemevi açılış törenine katıldı

Balıkesir'in Kepsut ilçesine bağlı Mehmetler köyünde, 2007 yılında temeli atılan cemevi törenle açıldı. Açılışa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, Vali Ahmet Turhan, Kepsut Kaymakamı Hacı...

  • Ege Postası
  • 23.09.2013 - 15:45
Balıkesir'in Kepsut ilçesine bağlı Mehmetler köyünde, 2007 yılında temeli atılan cemevi törenle açıldı. Açılışa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, Vali Ahmet Turhan, Kepsut Kaymakamı Hacı Asım Akgül, Belediye Başkanı İsmail Cancul, Tahtacı Dernekleri Genel Başkanı Yolcu Bilginç ve davetliler katıldı.

Semah gösterilerinin yapıldığı törende konuşan Mehmetler Köyü Muhtarı Vedat Demirtaş, cemevine maddi ve manevi desteğini esirgemeyenlere teşekkür etti. Genel Başkan Bilginç ise bugüne kadar cemevlerinin kanuni statüye kavuşamadığına söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Eylül'de açıklayacağı demokratikleşme paketine değinerek, "Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Cemevleri, Alevilerin inanç merkezleridir,' demesini de bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Vali Turhan da cemevinin hayırlı olmasını dileyerek, "Gerçekten istediği gibi inanması ve inançlarını serbestçe yaşaması insanların hakkı. Bunun teminatı da devletimiz olacak. Bu konuda kimsenin kuşkusu olmasın. Bizlerin farklılığı, millet olarak zenginliğimizdir. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanın gururunu hep beraber yaşayacağız." dedi.

Konuşmaların ardından cemevi, protokol üyeleri ve köy halkı tarafından açıldı. Ardından Vali Turhan ve beraberindekiler, cemevinde bir süre oturdu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.