Dolar 34,2648
%0.07
Euro 37,6081
%-0.06
Altın 2.915,530
%-0.21
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balıklıgöl'de Kutlu Doğum sokağı açıldı

Balıklıgöl'de Kutlu Doğum sokağı açıldı

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Balıklıgöl Platosu'nda Kutlu Doğum sokağı oluşturuldu. Sokakta açılan Kutsal Emanetler sergisi ve ağaç dallarına asılan sahabe isimlerini görmek isteyen vatandaşlar Balıklıgöl platosuna akın...

  • Ege Postası
  • 17.04.2013 - 16:01
Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Balıklıgöl Platosu'nda Kutlu Doğum sokağı oluşturuldu. Sokakta açılan Kutsal Emanetler sergisi ve ağaç dallarına asılan sahabe isimlerini görmek isteyen vatandaşlar Balıklıgöl platosuna akın ediyor.

Kutlu Doğum Haftası tüm yurtta olduğu gibi Şanlıurfa’da da coşku ile kutlanıyor. Devteşti Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği sponsorluğunda Şanlıurfa Müftülüğü organizesinde Balıklıgöl platosunda ‘Kutlu Doğum sokağı’ oluşturuldu. Sokakta 23 konuda 63 hadis, 23 ayet sergilenirken yıldızlı pankartlar içerisinde 333 sahabe ismi yazılarak platodaki ağaçlara asıldı.

Hz. Muhammed (SAV)'in ‘Ashabım yıldız gibidir hangisine tutunursanız doğru yolu bulursunuz’ hadisinden yola çıkan müftülük ve dernek, ağaçlara astıkları sahabe isimlerini yıldızlı pankartların içerisine yerleştirdi. Bunlardan bazıları kırmızı yıldız olurken bazıları yeşil yıldızlardan oluşuyor. Bedir Savaşı'nda şehit olan sahabe isimleri kırmızı yıldızlar içerisinde yer alırken diğer sahabeler ise yeşil.

Öte yandan serginin maliyetini karşılamak için ise platoda kermes açıldı. Kermesten elde edilen gelirler bu sergide ve Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan programlara aktarılacak.
Konu ile ilgili bilgi veren din görevlisi Mehmet Şükrü Dörtbudak, “Elhamdülillah çok iyi bir açılış oldu. Katılım yoğundu. Biz burada Peygamber Efendimiz'in 63 hadisini, 23 konuda ve 23 tane de ayet sergiledik. Bunlardan 13’ü Mekke, 10'u da Medine'de nazil olan ayetler. 333 tane sahabe ismini yıldızlar içinde yükselttik. Onlar yıldız gibi. Onların isimleri daima üstündür." dedi.

Devteşti Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Aslan ise yoğun bir katılım olduğunu belirtti. Aslan, ilerleyen günlerde ve yıllarda daha büyük programlar yapacaklarını söyledi.

Sergiyi gezenlere Siyer-i Nebi eseri de hediye ediliyor. Gündüzleri sergiyi gezen vatandaşlar, akşamları tasavvuf müziği konserlerine katılabiliyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.