Dolar 34,2648
%0.07
Euro 37,6081
%-0.06
Altın 2.915,530
%-0.21
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
ÇTSO Başkanı Güleroğlu: Eğitime büyük önem veriyoruz

ÇTSO Başkanı Güleroğlu: Eğitime büyük önem veriyoruz

Tekirdağ Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Başkanı İsmail Güleroğlu, üyelerine daha iyi hizmet verebilmek için oda personelinin eğitimine büyük önem verdiklerini ve bu bağlamda sanayi, proje ve bilgi işlem birimleri kurduklarını söyledi.        Çorlu...

  • Ege Postası
  • 17.04.2013 - 15:38
Tekirdağ Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Başkanı İsmail Güleroğlu, üyelerine daha iyi hizmet verebilmek için oda personelinin eğitimine büyük önem verdiklerini ve bu bağlamda sanayi, proje ve bilgi işlem birimleri kurduklarını söyledi.

        Çorlu Divan Otel'de düzenlenen Yerel Basın İstişare Organizasyonu'nda konuşan İsmail Güleroğlu, ÇTSO’nın son bir yıllık faaliyetlerini anlattı. Oda içinde ve üyelerine yönelik eğitim faaliyetlerine büyük önem verdiklerini söyleyen Güleroğlu, "ÇTSO olarak hedeflere ulaşılması için ortak aklın önemine inanıyoruz. Bunun için faaliyetlerimizi sizin aracılığınızla kamuoyuna ulaştırmak istedik. Üyelerimize daha iyi hizmet verebilmek için oda personelinin eğitimine büyük önem verdik. Bu bağlamda sanayi, proje ve bilgi işlem birimleri kurduk. Verdiğimiz eğitimlerin en önemlisi, üyelerimize yönelik, yeni Türk Ticaret Kanunu seminerinin verilmesiydi. 30 kişiye uygulamalı girişimcilik eğitimi verdik. Bu eğitimi verirken amacımız, eğitimi alan kişiler vasıtasıyla devletin bir girişimci için verdiği 100 bin liralık, 30 kredinin Çorlu piyasasına girmesini sağlamaktı. ÇTSO olarak Namık kemal Üniversitesi Teknoparkı'nın kurucu üyelerinden olduk. Daha önce 100 öğrenciye verdiğimiz bursu, 150 öğrenciye çıkardık." dedi.

        Odanın diğer faaliyetlerine de değinen Güleroğlu, "Üye sayımız 5 bin 695'e ulaştı. Kredi Garanti Fonu Şubesi'nin Çorlu’da açılmasına katkı sağladık. Özellikle üyelerimiz için sıkıntı olan Bulgaristan’a Schengen Vizesi ile girişlerini sağladık. Üyelerimizi yurt dışı fuarlara götürerek, dünya ile nasıl rekabet edileceğini yerinde gösterdik. Bunun için de tercihimiz, sanayide dünya devi olan Almanya oldu. Çorlu’da kazanılan paranın Çorlu’da kalması için 'Çorlu’da Kazan, Çorlu’da harca' kampanyası düzenledik. Kampanyaya 102 üyemiz katıldı. Kampanya sonrasında 102 üyemizi ziyaret edip görüşlerini aldık. Hepsi kampanyadan çok memnun kaldıklarını ifade etti. Bu kampanyayı önümüzdeki yıl daha kapsamlı yapacağız. Çorlu’nun geçmiş güzelliklerini gelecek nesillere aktarmak için ‘Çorlu’da Yaşam’ konulu bir fotoğraf yarışması düzenledik. Buradaki amacımız da Çorlu’nun kültürünü gelecek nesillere aktarmaktı. Bu fotoğraflardan bir Çorlu albümü oluşturduk." açıklamasını yaptı.

İsmail Güleroğlu, odaya yeni bir bina kazandırmak için projelerinin hazır olduğunu, önümüzdeki günlerde resmi işlemlerin tamamlanmasından sonra inşaatının başlayacağını da sözlerine ekledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.