Dolar 34,2648
%0.07
Euro 37,6081
%-0.06
Altın 2.915,530
%-0.21
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Etimesgut'da Hz. Muhammed(SAV) anlatıldı

Etimesgut'da Hz. Muhammed(SAV) anlatıldı

Etimesgut Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Eğitimci Yazar Vehbi Vakkasoğlu’nun katılımı ile program düzenledi. Etimesgut Belediyesi Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa, Etimesgut Kaymakamı Cumali Atilla,...

  • Ege Postası
  • 17.04.2013 - 15:29
Etimesgut Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Eğitimci Yazar Vehbi Vakkasoğlu’nun katılımı ile program düzenledi.

Etimesgut Belediyesi Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa, Etimesgut Kaymakamı Cumali Atilla, Etimesgut müftüsü Kemal Uçkan, Etimesgut Belediye Başkan yardımcıları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Katılımcılara girişlerinde günün anlamına binaen güller dağıtıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından program Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Türkçe mealinin okunmasıyla başladı. Etimesgut Müftüsü Kemal Uçkan, yoğun katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, henüz açılmamasına rağmen yoğun çalışmanın ardından eksiklerini tamamlayarak salonu kendilerine tahsis eden Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel’e teşekkür etti. Yoğun iştirak nedeniyle 750 kişilik Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonu tamamen doldu.

VEHBİ VAKKASOĞLU: HZ. MUHAMMED'İ(SAV) HER YÖNÜYLE ÖRNEK ALMALIYIZ

Okunan kaside ve sine-vizyon gösteriminin ardından eğitimci yazar Vehbi Vakkasoğlu, “Hz. Peygamber ve İnsan Onuru” konulu konferans verdi. Vakkasoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu seneki Kutlu Doğum haftasının konusu olarak “İnsan Onuru’ başlığını seçtiğini belirterek, “Eğer biz toplumsal barış istiyorsak önce ailemize, eşimize, çocuğumuza, komşumuza, akrabalarımıza değer vermeliyiz. Onların onurunu korumalıyız. Peygamberimiz Hz. Muhammed (sas)’in davranış, hal ve hareketleriyle herkesin onurunu korumuş, herkesi yüceltmiştir. İslamiyet öncesinde değeri olmayan kadınlar, kız çocukları peygamberimizle birlikte onurlanmıştır. Yalnız kadınları değil, gençleri, yaşlıları, çocukları hatta gayrimüslimleri, sarhoşları bile aşağılamadan onlara doğru yolu göstererek tüm insanlığı onurlandıran Hz. Muhammed (sas)'i her yönüyle örnek almalıyız” dedi.

EŞLERE ÖĞÜTLER

Salondaki erkeklere de aile yaşamıyla ilgili öğütler veren Vakkasoğlu, "Eşinizi asla dövmeyin. Onları aşağılamayın. Güzel sözlerinizle onları mutlu edin. Mutfakta eşinize yardım etmeyi kılıbıklık olarak görmeyin. Peygamberimiz eşine herzaman yardımcı olmuştur. Ona hoşgörülü davranmıştır. Eşine kaba davranmayın; bağırıp çağırmayı erkeklik sananlar çok büyük yanılgı içindedirler. Her Müslüman eşin birbirine karşı sorumlulukları vardır. Sevgi, saygı, hoşgörü bunların başında gelmektedir." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.