Dolar 34,2599
%0.06
Euro 37,6306
%0
Altın 2.921,040
%-0.02
Bist-100 9.120,00
%0.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balkanlıoğlu: Ülkeyi karıştıranlar Türkçenin Çocukları'ndan ibret almalı

Balkanlıoğlu: Ülkeyi karıştıranlar Türkçenin Çocukları'ndan ibret almalı

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, son günlerde ortalığı karıştıran insanların, Türkçe Olimpiyatları'na katılan çocuklardan ibret alması gerektiğini söyledi. Ankara’da yapılan 11. Türkçe Olimpiyatları'nda dereceye giren öğrenciler...

  • Ege Postası
  • 11.06.2013 - 11:14
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, son günlerde ortalığı karıştıran insanların, Türkçe Olimpiyatları'na katılan çocuklardan ibret alması gerektiğini söyledi.

Ankara’da yapılan 11. Türkçe Olimpiyatları'nda dereceye giren öğrenciler Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nu ziyaret etti. Vali Balkanlıoğlu, ziyarette yaptığı konuşmada; dini, dili, rengi farklı olan çocukların insanlığa barış, kardeşlik ve sevgi mesajları verdiklerini belirtti.

Çocukların ortaya koydukları tablonun birlikte yaşama kültürünün en güzel örneğini teşkil ettiğini vurgulayan Balkanlıoğlu, "Bu çocukların anne, babaları, kardeşleri var, sevinçleri, üzüntüleri ve korkuları var, sonuçta hepimiz insanız. İnsanların birbirlerine insan oldukları için iyi davranmaları gerekiyor. Son dönemlerde ülkemizi karıştıran insanlarında bu tablodan ibret almalarını istiyorum." dedi.

Türkçe konuşmanın, yanında şiirlerin, şarkıların söylemesinin büyük bir kazanım olduğunu belirten Balkanlıoğlu, Türk okullarında okuyan öğrencilerin Türk insanını tanıdığını, sevdiğini ve Türkiye’ye karşı sempati beslediğini anlattı.

"Bu tabloya hepimizi sevindiriyor." diyen Balkanlıoğlu, "Yani birbirlerini tanıyıp ve birbirlerini anlamak, barış içerisinde yaşamak üzere yaratmıştır. Dini, dili, rengi ne olursa olsun insanların birbirlerini asla öldürmemesi, kavga etmemesi, birbirlerini anlamaya çalışması gerekiyor. Bunun da en güzel örneklerini Türkçe Olimpiyatları sayesinde görmekteyiz." diye konuştu.

Bunların büyük bir bölümünün ülkelerinin elit aile çocukları olduğunu ifade eden Balkanlıoğlu, ileride bulunduğu ülkelerin en güzel yerlerine gelecek ve yönetici olacak olan bu çocukların belki Türkiye için güzel işler yapacaklarını anlattı. Bu yüzden Türk okullarının memleketin geleceği için son derece önemli bulduğunu vurgulayan Balkanlıoğlu, dünyanın en ücra ve ismini bile bilmedikleri yerlerindeki çocukların eğitimini üstlenen eğitimcilere ve onlara yardım eden vatandaşlara teşekkür ettiğini dile getirdi.

Okullar hakkında bilgi veren Türkçe öğretmeni İdris Kartal da görev yaptığı ülkede Türklerin çok sevildiğini ve Türkiye'ye güven duyulduğunu söyledi. Kartal, “Faaliyetlerimiz çok güzel ve sorunsuz geçmekte. Hatta Orta Afrika Cumhuriyeti'nde iç savaştan dolayı Türk okulu hariç tüm okullar kapatıldı. Ayrıca Türk bayrağı asılan her bina güvende sayılıyor. Bu ortamı hazırlayan ve bize her türlü desteği veren Türk yöneticilere ve iş adamlarına teşekkür ediyorum." dedi.

Ziyaretin sonunda öğrenciler Türkçe Olimpiyatları'nda katıldıkları branşlarla ilgili olarak kısa birer gösteride bulundu. Daha sonra misafir öğrenci grubu sorumlusu İdris Kartal, Vali İrfan Balkanlıoğlu’na kelebek kanatlarıyla işlenen Arapça 'Allah' yazılı bir tablo hediye etti. Balkanlıoğlu’da kendisini ziyarete gelen öğrencilere birer kol saati hediye etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.