Dolar 34,1254
%-0.03
Euro 38,1316
%0.57
Altın 2.895,230
%0.34
Bist-100 10.056,00
%1.7

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Banka hesaplarını boşaltan şebeke adliyede

Banka hesaplarını boşaltan şebeke adliyede

İzmir'de, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, vatandaşların banka hesaplarını boşaltan şebekeye yönelik düzenlediği operasyonla gözaltına alınan 19 kişi, adliyeye sevk edildi. 1 milyon lira vurgun yapan çetenin çok...

  • Ege Postası
  • 28.06.2013 - 11:02
İzmir'de, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, vatandaşların banka hesaplarını boşaltan şebekeye yönelik düzenlediği operasyonla gözaltına alınan 19 kişi, adliyeye sevk edildi. 1 milyon lira vurgun yapan çetenin çok sayıda şirketin banka hesabını, elektronik posta yoluyla gönderdikleri fatura görünümlü Rusya’da hackerlar tarafından geliştirilen “Tinba virüsü” sayesinde ele geçirip boşalttıkları öğrenildi.

Hesaplarındaki paralarının bilgileri dışında çekildiğini gören vatandaşlar durumu polise bildirdi. Harekete geçen Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları araştırmaların ardından, liderliğini benzer suçlardan kaydı bulunan B.K.'nın yaptığı şebekenin elemanlarını 3 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından, kimliklerini tespit etti. İzmir ile Muğla'nın Fethiye ve Marmaris ilçelerinde geçtiğimiz Salı günü eş zamanlı yapılan operasyonlarda B.K.'nın da aralarında bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin, Rusya'da bulunan hackerler aracılığıyla virüslü mail gönderdikleri kişilerin interaktif bilgilerini ele geçirdikleri, ardından da hesaplarındaki paraları çektikleri belirlendi. Şu ana kadar 16 mağdur vatandaş olduğu öğrenilirken şebeke üyelerinin bu yöntemle 1 milyon lira vurgun yaparak haksız kazanç elde ettikleri öğrenildi. Çetenin, polis takibinden kurtulmak için vurgun paralarını işsiz, fakir kişilerin hesabına aktarıp komisyon karşılığında çekmesini sağladığı tespit edildi. Çetenin elde edilen paranın yüzde 10’unu hesap sahiplerine, yüzde 45’ini Rus hackerlara verdikleri, yüzde 45’ini de kendileri aldıkları da polis tarafından belirlendi. 8 kez aynı suçtan yakalanan çete lideri B.K’nin, ilk yakalandığında iflas edip paraya ihtiyacı olduğu için hesabı sanal vurguncular tarafından komisyon karşılığında kullanılan biri olduğu, zamanla kendisinin hackerlarla bağlantıya geçip çetesini kurduğu ileri sürüldü. 5 Rus hackerın kimliğini de tespit eden polis bu kişilerle ilgili de Interpol’e bilgi verildiğini ifade etti. 19 zanlı, işlemlerinin tamamlanmasının ardından sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.