Baro'dan kadına yönelik şiddet paneli
İzmir Barosu Kadın Hakları Merkezi ile Ege Kadın Buluşması Platformu işbirliği protokolü çerçevesinde farkındalık yaratılması amacıyla 'Sessiz Salgın: Kadına Yönelik Şiddet' adıyla bir panel düzenlendi.
- Ege Postası
- 22.11.2016 - 11:42
İzmir Barosu Kadın Hakları Merkezi ile Ege Kadın Buluşması Platformu işbirliği protokolü çerçevesinde kadına yönelik şiddet ve uluslararası sözleşmelerin, sivil toplum örgütlerinin düzenlediği toplantılarda alandaki kadınlara anlatılması ve farkındalık yaratılması amacıyla 'Sessiz Salgın: Kadına Yönelik Şiddet' adıyla bir panel düzenlendi.
İzmir Ticaret Borsası toplantı salonundaki panele konuşmacı olarak, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Anabilim Dalı Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cahide Aydın, İzmir Barosu Kadın Hakları Merkezi sorumlusu ve yönetim kurulu üyesi Av. Nuriye Kadan ve Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Akça Toprak Ergönen ile çok sayıda kadın katıldı. Panelin açılış konuşmasını Ege Kadın Buluşması adına Şengül Baysak yaptı. Şengül Baysak konuşmasında, uzun planlama ile sürecek olan bu proje kapsamında yapılması planlanan farkındalık çalışmalarından söz ederek işbirliğinin önemini vurguladı.
Moderatörlüğünü İzmir Ekonomi Üniversitesi'nden Itır Bağdadi'nin yaptığı panelde Prof. Dr. Cahide Aydın, kadına yönelik şiddetin ruhsal ve sosyal boyutunu anlattı. Şiddetin türleri konusunda örnekler vererek bunların kadınlar üzerinde yarattığı ruhsal sonuçları ortaya koydu. İzmir Barosu adına panele katılan Av. Nuriye Kadan ise kadına yönelik şiddetin hukuksal boyutunu ve Kadın Hakları Merkezi'nin işleyişini, şiddet mağduru kadınlara ne gibi hukuksal yardımda bulunduklarını ve Merkez olarak sivil toplum örgütleri ile ne gibi çalışmalar yaptıklarını anlattı. Prof. Dr. Akça Toprak Ergönen, kadına yönelik şiddetin yaşamsal sonuçlarını adli tıp vakalarını örnekleriyle ortaya koydu.
İzmir Barosu Kadın Hakları Merkezi ile Ege Kadın Buluşması arasında imzalanacak olan işbirliği protokolünün ardından farkındalık toplantıları 15 günlük aralar halinde İzmir merkez ve ilçelerde tekrarlanacak.
Yorum Yazın