Dolar 34,1585
%0.07
Euro 38,1984
%-0.12
Altın 2.913,770
%-0.67
Bist-100 9.775,00
%-0.55

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başbakan Yardımcısı Arınç: Türkiye’de 2 binden fazla terörist var

Başbakan Yardımcısı Arınç: Türkiye’de 2 binden fazla terörist var

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, çözüm süreci ve terör örgütü PKK’nın geri çekilmesiyle ilgili soruları cevaplandırdı. Silahların susma noktasında yapılan eleştirileri değerlendiren Arınç, “Ateşkes tabirini kullanmıyorum....

  • Ege Postası
  • 26.04.2013 - 16:24
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, çözüm süreci ve terör örgütü PKK’nın geri çekilmesiyle ilgili soruları cevaplandırdı. Silahların susma noktasında yapılan eleştirileri değerlendiren Arınç, “Ateşkes tabirini kullanmıyorum. Bu bizim seçtiğimiz ve kullandığımız bir tabir değildir ancak eylemsizlik süreci çok önemlidir. Dört aydır Türkiye’de örgüt eylem yapmamaktır. Bunun arkasından beklenen, Türkiye’de sayılarını 2 binden fazla olduğunu bildiğimiz silahlı eylemcilerin topraklarımızı terk etmesi ve silahlarıyla birlikte topraklarımızdan ayrılmasıdır.” dedi.

Kandil’de Murat Karayılan tarafından PKK terör örgütünün 8 Mayıs 2013 tarihinde geri çekilme sürecinin açıklamasını, 16. Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali'nin açılışından sonra değerlendiren Arınç, “28 Aralık 2012'den bu yana yaklaşık dört ay geçti. Dört aydır söylediğimiz şudur: Terörün sonlanması için örgütün eylem yapmaması, eylemcilerin silahlarını bırakarak topraklarımızdan dışarıya çıkması, silahların susması, fikirlerin ve siyasilerin konuşmaya başlaması ve bu sürecin çok zorlu olduğunu bilerek hassasiyetle takip etmemiz, başarısızlığa itecek sözlerden ve davranışlardan da kaçınmamız gerektiğini ifade ettik. Bildiğiniz gibi Sayın Başbakanımız, 28 Aralık tarihinde Öcalan’la MİT aracılığıyla görüşmeler yapıldığını, bundan sonraki süreç başarıya ulaşırsa Türkiye’nin 30 yıldan fazla acısını çektiği terör sorununun çözülebileceğini ifade etmişti.” şeklinde konuştu.

BDP’lilerin ateşkes konusundaki açıklamalarına da değinen Başbakan Yardımcısı Arınç, “Bunun öncesi Türkiye’de eylem yapılmamasıdır. Dünkü açıklamalar gösteriyor ki Öcalan’ın talebine uygun olarak Kandil’deki örgüt silahlarıyla birlikte Türkiye’den ayrılacağını, bu sürecin de 8 Mayıs’ta başlayacağını ifade etmiştir. Sonra kendilerine göre başka noktaları da ifade etmişlerdir. Bugün gelinen noktayı, süreç içinde çok önemli görüyorum ve yine hassasiyetle sürecin tamamen sürecin başarıya ulaşması için hassas olmamız gerektiğini, sabote edilecek eylemlerden ve davranışlardan ısrarla kaçınmamız gerektiğini söylüyorum.” dedi.

Türkiye’de her kesimin terörün bitmesi konusunda hemfikir olduğunu vurgulayan Bülent Arınç, “40 yıldır siyasetin içindeyim. Gençlik kollarından başladığım ve şimdi geldiğim nokta itibariyle 40 yıldır biliyorum ki sivil, asker Türkiye’de söz sahibi olan herkes, bu sürece uygun olarak terörün sonlanmasını arzu etmiştir. Yani eylem yapılmaması, silahların bırakılması, Türkiye topraklarını terketmek ve artık çözüm sürecinin nihayet bulacağı noktada örgütün silahlardan ve eylemlerden arındırılmış bir noktaya gelmesi. Başbakanımız'ın büyük dirayeti ve cesaretiyle başardığı ve sürdürdüğü bu sürecin, bu noktaya doğru hızla evrildiğini görüyoruz. Türkiye’de tüm siyasetçiler, tüm bürokratlar, Türkiye’yi yönetme iddiasında olanlar böyle bir sürecin başarıya ulaşmasını samimi olarak arzu etmişlerdir. Şimdi sürecin ilerlediğini gördükçe belki bazı siyasetçilerin olumsuz tavırlar takındığını, yüksek sesle eleştirilerde, hatta hakaretlerde bulunduğunu görüyoruz. Bunları mazur görüyorum.” diye konuştu. CHP ve MHP’nin tutumunu da eleştiren Arınç, bu konuda politikalarını gözden geçirmelerini tavsiye etti.

Diğer bir soru ise Fenerbahçe’nin UEFA Kupası yarı final maçında Benfica ile karşılaşması hakkında oldu. Fenerbahçe’nin, Benfica’yı geçeceğini söyleyen Arınç, “Fenerbahçe’yi candan kutluyorum. Akşam izledim, futbolunu da çok beğendim. Bir Beşiktaşlı olarak hasis değilim. Ben millî takım ruhuyla hareket ediyorum. Hangi takımımız yurtdışında mücadele ediyorsa ben onun formasını giyerim. Doğrusu böyle bir başarılı bir futbol oyununu Fenerbahçe'den beklemiyordum ama akşam hepsi mükemmeldi. Herhalde penaltı kaçmasaydı 2-0 olmalıydı. Direklere gelen topların sayısı beş altıyı buldu. Penaltı da bunlardan birisiydi. Bu oyunu tekrarlarsa Benfica'yı geçeriz ve finale doğru gideriz. Bütün Fenerbahçelilere tebriklerimi sunuyorum, iftihar ediyorum.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.