Dolar 34,2271
%0.06
Euro 37,9259
%0.4
Altın 2.919,880
%-0.33
Bist-100 9.212,00
%-1.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Böcek: Vali talimat versin bir gecede yıkarım

Başkan Böcek: Vali talimat versin bir gecede yıkarım

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Valisi’nin talimat vermesi halinde Konyaaltı sahilinde işgalci durumdaki işletmeleri bir gecede yıkabileceğini söyledi.Muhittin Böcek, Konyaaltı sahilinin son durumuyla ilgili bilgi vermek için...

  • Ege Postası
  • 08.07.2013 - 17:11
Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Valisi’nin talimat vermesi halinde Konyaaltı sahilinde işgalci durumdaki işletmeleri bir gecede yıkabileceğini söyledi.

Muhittin Böcek, Konyaaltı sahilinin son durumuyla ilgili bilgi vermek için basın toplantısı düzenledi. Konyaaltı sahili için 28 Eylül 1999 yılında Maliye Bakanlığı ile yaptıkları protokolün 28 Eylül 2012’de sona erdiğini anlatan Muhittin Böcek, o tarihten sonra yeniden protokol yapmak için 5 kez başvurmalarına rağmen hepsinden olumsuz cevap aldıklarını söyledi. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin de talipli olduğu Konyaaltı sahilinin eski işleticisinin işgalci durumda olduğunu, varlığını devlete ecri misil ödeyerek devam ettirdiğini anlatan Böcek, sahilinin yeniden ya kendilerine ya da diğer talipli kuruma verilmesini istedi.

Konyaaltı sahilinin, kendilerine verilmemesinin yaklaşan yerel seçimlerle ilişkili olduğunu savunan Böcek, “Konyaaltı sahilinin belediyelere verilmemesiyle ilgili hiçbir neden yoktur. Sadece yerel seçimler beklenmektedir.” dedi. Böcek seçimler de olsa sahilin 30 Mart 2014’e kadar Konyaaltı Belediyesi’ne verilmemesinin önünde bir engel bulunmadığını savundu.

Antalya Defterdarlığı’nın Konyaaltı Belediyesi’ne gönderdiği 19 Haziran 2012 tarihli son yazıda sahildeki 24 büfeden kullanılamaz durumdakileri yıkıp, bölgeyi temizleyerek kendilerine teslim etmesini istediğini aktaran Böcek, “Günlük 50 bin kişinin denize girdiği yerin yıkılması mümkün değil. Talimat verirseniz bir günde yıkarım. Böylesi bir sahili yok edemeyiz. Konyaaltı herkesin sahilidir.” diye konuştu.

Konu hakkında toplantı yaptıkları Vali Sebahattin Öztürk’ün de çözümden yana olduğunu ve Maliye Bakanı ile görüştüğünü aktaran Böcek, buna rağmen valinin talimat vermesi halinde sahildeki yapıları bir gecede yıkabileceğini söyledi.

Muhittin Böcek, yaşanan belirsizlik nedeniyle Konyaaltı sahilinin sahip olduğu mavi bayrakları kaybetme riskiyle karşı karşıya kaldığını, belediye başkanı olarak kendisinin garantör olması sayesinde bu sorunun şimdilik aşılmış olduğunu sözlerine ekledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.