Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Durak Bosnalı gazileri ağırladı

Başkan Durak Bosnalı gazileri ağırladı

Bosna Hersek’ten İzmir’e gelen gazileri ağırlayan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “ Bosna savaşında acılarınızı içimizde hissettik” dedi. Bosna Hersek’in Zenica kenti ile kardeş belediye olduklarını belirten Başkan Durak, “Biz sadece Zenica kentini değil, tüm Bosna’yı kardeş olarak görüyoruz. Savaş süresince çektiğiniz sıkıntıları biz de içimizde yaşadık” diye de ekledi.

  • Ege Postası
  • 16.11.2012 - 12:13
İZMİR- Türkiye Muharip Gaziler Derneği organizasyonu ile İzmir’e gelen Boşnak gaziler, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın davetiyle Bostanlı Park Kafe’de verilen kahvaltıya katıldı. Bosna Hersek Altın Zambak Gaziler Dernek Başkanı General Şerif Patkoviç, Dr Samir Şibonjiç ile 22 gazi, İzmir’de gördükleri yakın ilgiden çok mutlu olduklarını belirterek, destek olanlara teşekkür etti.

 Bosna’da yaşanan savaşın son günlerinde imzalanan barış anlaşmasından hemen sonra İzmir’den bir grup işadamı ile birlikte Bosna’ya gittiğini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Biz Bosna’ya vardığımızda şehit cenazeleri kaldırılıyordu. Ülkenin ne hale geldiğini çok yakından gördük. Yüreğimiz acıyla doldu” dedi.

 Karşıyaka Belediyesi’nin Kardeş Şehri Zenica ile yakın ilişkiler içinde olduklarını da hatırlatan Başkan Durak, sık sık Bosna’ya gittiğini de belirtti. Başkan Durak, Karşıyaka eski Belediye Başkanı, Bosna Hersek Fahri Konsolosu Kemal Baysak’ın girişimleri ile iki ülke halklarının birbirlerine daha da yakınlaştığını söyledi.

 Bosnalı gaziler Muharip Gaziler Derneği Karşıyaka Şube Başkanı Halil Taşçı’nın organizasyonu ile üç gün çeşitli yerleri gezdi. Bu arada Halilbeyli Köyü ile Turgutlu’da Boşnak aileleri ile de buluşan üstün hizmet madalyası almış olan gaziler, “Bu dostluğunuzu unutmayacağız.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.